Τα ελληνικά προϊόντα που προστατεύονται

Τα ελληνικά προϊόντα που προστατεύονται

Τα ελληνικά προϊόντα που προστατεύονται: Η φέτα στη λίστα των 100 προστατευόμενων ευρωπαϊκών προϊόντων με βάση συμφωνία ΕΕ – Κίνας

Η συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Κίνα για τα προϊόντα που προστατεύονται εμπεριέχει και διάφορα ελληνικά προϊόντα, μεταξύ άλλων, την φέτα και το ούζο.

Ανακοινώθηκε χθες και επίσημα η συμφωνία ανάμεσα σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Κίνα, η οποία προβλέπει την προστασία 100 ευρωπαϊκών αγροτικών προϊόντων στην κινεζική αγορά και το αντίστροφο όπως τόνισαν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ανάμεσα στα εκατό ευρωπαϊκά προϊόντα περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και η προστασία της Φέτας στην κινεζική αγορά.

Μάλιστα επισήμαναν πως στο κείμενο το οποίο υπογράφηκε αναφέρεται ότι μέσα σε οκτώ χρόνια θα πρέπει να έχουν αποσυρθεί όλα τα τρόφιμα που κυκλοφορούν στην κινεζική αγορά και χρησιμοποιούν το όνομα «Φέτα» και τα οποία είχαν τεθεί σε εμπορία στην αγορά της Κίνας πριν από τον Ιούνιο του 2017 οπότε και δημοσιοποιήθηκε ο κατάλογος των ονομασιών στο πλαίσιο της συμφωνίας.

Επίσης, όσα προϊόντα παραμείνουν στην αγορά της Κίνας δε θα τους επιτρέπεται να κάνουν χρήση συμβόλων, εικόνων, γραφικών και ονομασιών που να παραπέμπουν στην Ελλάδα ως χώρα προέλευσης.

Ανοίγει ο δρόμος για εξαγωγές – μαμούθ ελληνικών προϊόντων στην Ασία

Όταν οι Κινέζοι πίνουν πλέον ούζο, αυτό θα είναι ελληνικό. Το φημισμένο προϊόν μας, μαζί με τη φέτα και τη μαστίχα Χίου εντάσσονται στη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Κίνας για την προστασία αγροτικών προϊόντων. Ανοίγει έτσι ο δρόμος για εξαγωγές – μαμούθ στην Ασία.

Η καλύτερη κουζίνα στον κόσμο

Related Posts

Τους μπαγλάρωσαν επειδή έκαναν Yoga
Τους μπαγλάρωσαν επειδή έκαναν Yoga
Δώρο Μητσοτάκη στους Νοβάρτιστους
Δώρο Μητσοτάκη στους Νοβάρτιστους
Ξεπουλάνε και τα ασφαλιστικά χρέη στα Funds
Ξεπουλάνε και τα ασφαλιστικά χρέη στα Funds
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: