Συνεχίζει ο πόλεμος στην Huawei

Συνεχίζει ο πόλεμος στην Huawei

Συνεχίζει ο πόλεμος στην Huawei: Συνεχίζει ο «πόλεμος» ΗΠΑ – Κίνας για τα θέματα 5G, με την Huawei να βρίσκεται στο στόχαστρο των Αμερικανών

Συγκεκριμένα, ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι απέρριψε την κριτική των ΗΠΑ απέναντι στη χώρα του χαρακτηρίζοντάς την «ψεύδη» λίγο μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού ομολόγου του Μάικ Πομπέο, ο οποίος καταφέρθηκε εναντίον της κινεζικής εξωτερικής πολιτικής και της επιθυμίας -όπως είπε- του Πεκίνου για μια «αυτοκρατορία», ενώ χαρακτήρισε την Huawei «Δούρειο Ίππο για την κινεζική κατασκοπεία».

«Όλες αυτές οι κατηγορίες εις βάρος της Κίνας είναι ψεύδη, είναι αβάσιμες», δήλωσε ο Γουάνγκ στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια. «Αλλά αν αντικαταστήσουμε το αντικείμενο του ψεύδους και στη θέση της Κίνας βάλουμε την Αμερική, τότε πιθανόν αυτά τα ψέματα να γίνουν γεγονότα», δήλωσε.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ, μιλώντας στη Διάσκεψη αμέσως μετά τον Πομπέο και πριν από τον Γουάνγκ, κατηγόρησε το Πεκίνο ότι ασκεί μια «δόλια στρατηγική» μέσω της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Huawei για να διεισδύσει και να κυριαρχήσει σε νευραλγικής σημασίας δυτικές υποδομές.

Θέση παίρνει και το ΝΑΤΟ

Ο γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ προειδοποίησε για την απειλή που συνιστά η κινεζική ανάμειξη στις δυτικές υποδομές. «Η άνοδος της Κίνας παρουσιάζει τόσο προκλήσεις όσο και ευκαιρίες για εμάς. Χρειαζόμαστε μια κοινή αντίληψη του τι σημαίνει αυτό για την κοινή μας ασφάλεια, την ελευθερία και την δημοκρατία», είπε ο Στόλτενμπεργκ καλώντας τους συμμάχους να επενδύσουν ώστε «να διατηρηθεί το τεχνολογικό μας πλεονέκτημα». «Δεν θα πρέπει να μπαίνουμε στον πειρασμό να υποστούμε μακροπρόθεσμες προκλήσεις για την ασφάλειά μας για να εξασφαλίσουμε μεσοπρόθεσμα οικονομικά οφέλη», τόνισε.

Δούρειος ίππος το 5G

Η δυνατότητα της Huawei να υπονομεύσει στρατηγικής σημασίας δυτικά τηλεπικοινωνιακά δίκτυα είναι αυτό που ανησυχεί περισσότερο τις ΗΠΑ. «Η εξάρτηση από Κινέζους πωλητές τεχνολογίας 5G μπορεί να καταστήσει τα σημαντικά συστήματα των εταίρων μας ευάλωτα σε παρενοχλήσεις, χειραγώγηση και κατασκοπεία».

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ είχαν πει νωρίτερα αυτόν τον μήνα στην εφημερίδα Wall Street Journal πως η Huawei θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον εξοπλισμό της για να έχει κρυφά πρόσβαση σε δίκτυα τηλεπικοινωνιών.

Το Λονδίνο δίνει Ok με αστερίσκους στην Huawei

Το Λονδίνο θα δώσει στην Huawei την δυνατότητα να εγκαταστήσει και κεραίες μετάδοσης σήματος, όχι όμως κοντά σε κρίσιμης σημασίας υποδομές όπως στρατιωτικές βάσεις και πυρηνικά εργοστάσια.

“Θα μπορούσαμε να έχουμε μια στρατηγική όπου όλοι να βγαίνουν κερδισμένοι, αν απλώς τηρούσαμε τους διεθνείς κανόνες που ισχύουν επί δεκαετίες… που σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, που σέβονται την εθνική κυριαρχία”, είπε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας.

Ανησυχία για την μείωση επιρροής της ΗΠΑ, ανερχόμενη δύναμη η Κίνα και αναδυόμενη η Ρωσία

Νωρίτερα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο υπερασπίστηκε τον παγκόσμιο ρόλο των ΗΠΑ και εξαπέλυσε επίθεση κατά της Κίνας και της Ρωσίας, δεσμευόμενος ότι οι ιδέες και οι αξίες της Δύσης θα επικρατήσουν. «Με χαρά σας αναφέρω ότι ο θάνατος της διατλαντικής συμμαχίας είναι υπερβολικά μεγαλοποιημένος. Η Δύση κερδίζει, και κερδίζουμε μαζί», δήλωσε ο Πομπέο σε ομιλία του στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια.

Ο Πομπέο απάντησε, εμμέσως, με αυτόν τον τρόπο στον Γερμανό πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ, ο οποίος κατηγόρησε τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Κίνα ότι κάνουν τον κόσμο πιο επικίνδυνο.

Η φετινή διοργάνωση στο Μόναχο, μια ετήσια διάσκεψη με τη συμμετοχή παγκόσμιων ηγετών, διπλωματών και ανώτερων στρατιωτικών στελεχών, χαρακτηρίστηκε από την ανησυχία για την όλο και μειούμενη επιρροή της Δύσης απέναντι στην ανερχόμενη Κίνα και την αναδυόμενη Ρωσία.

Μην επιλέξετε τη Huawei για τα δίκτυα 5G

Advertisements
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Ο πρωινός βήχας των καπνιστών θεωρείται νόσος
Ο πρωινός βήχας των καπνιστών θεωρείται νόσος
Πως θα αποφύγετε την μετάδοση του κορονοϊού
Πως θα αποφύγετε την μετάδοση του κορονοϊού;
Πώς επιτίθεται ο κορονοϊός στο ανθρώπινο σώμα
Πώς επιτίθεται ο κορονοϊός στο ανθρώπινο σώμα;
Αθώος ο παγκολίνος για τον κορονοϊό
Αθώος ο παγκολίνος για τον κορονοϊό
Αρέσει σε %d bloggers: