Στην Disney η 21st Century Fox: Στα «χέρια» της Disney η 21st Century Fox μετά από μια συμφωνία μαμούθ 71 δις δολαρίων…

Κάτι παραπάνω από έναν ολόκληρο χρόνο μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, η Disney ολοκλήρωσε την εξαγορά της 21st Century Fox, σε ένα «deal» που φτάνει τα 71,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εξέλιξη αναμένεται πως θα επηρεάσει, σε σημαντικό βαθμό, τη βιομηχανία της ψυχαγωγίας και των media, με την Disney να ενισχύει την γκάμα των ιστοριών και των χαρακτήρων που διαθέτει στη «συλλογή» της, ισχυροποιώντας και τη θέση της απέναντι σε ανταγωνιστές όπως το Netflix, βάσει και της υπηρεσίας Disney+ που αναμένεται πως θα διαθέσει μέσα στην τρέχουσα χρονιά.

Η Disney, η οποία κατέχει ήδη τις Pixar, Marvel αλλά και το brand Star Wars, θα αποκτήσει χαρακτήρες όπως τον Deadpool αλλά και εκείνους της Marvel που έχει η Fox, όπως οι X-Men και Fantastic Four. Η Disney αποκτά και τηλεοπτικά δίκτυα, όπως τα FX Networks και National Geographic Partners, αλλά και το 30% του Hulu, φτάνοντας το ποσοστό της στο 60%.

Η Fox Corp θα διατηρήσει την κυριότητα του δικτύου συνεργατών της, του Fox News Channel, του Fox Business Network και του Fox Sports.

Η Apple πρέπει να εξαγοράσει το Netflix

Με πληροφορίες από NPR

Related Posts

Το Netflix αύξησε τις τιμές στην Ελλάδα
Το Netflix αύξησε τις τιμές στην Ελλάδα
Ο Tim Burton σχεδίασε τους ήρωες του Game of Thrones
Ο Tim Burton σχεδίασε τους ήρωες του Game of Thrones
Πως θα δείχνει η Γη μετά το λιώσιμο των πάγων
Πως θα δείχνει η Γη μετά το λιώσιμο των πάγων;
Άνοιξε το Πάρκο Star Wars
Άνοιξε το Πάρκο Star Wars
Αρέσει σε %d bloggers: