Ψάχνουν εργαζόμενους και δεν βρίσκουν

Ψάχνουν εργαζόμενους και δεν βρίσκουν;

Ψάχνουν εργαζόμενους και δεν βρίσκουν; Αμφιλεγόμενη μελέτη δείχνει ότι 8 στους 10 Έλληνες εργοδότες ψάχνουν εργαζόμενους και δεν βρίσκουν…

Σχεδόν 8 στους 10 εργοδότες στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν δυσκολία στην κάλυψη θέσεων εργασίας, σύμφωνα με τα ευρήματα της Ετήσιας Διεθνούς Έρευνας Έλλειψης Ταλέντου της ManpowerGroup για το 2019. Το ποσοστό 77% αποτελεί ρεκόρ 11ετίας για την Ελλάδα, αφού πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί ποτέ από την έναρξη της έρευνας το 2008 ενώ σημειώνει αύξηση κατά 16 μονάδες σε σύγκριση με το 2018.

Ψάχνουν εργαζόμενους και δεν βρίσκουν; Αμφιλεγόμενη μελέτη δείχνει ότι 8 στους 10 Έλληνες εργοδότες ψάχνουν εργαζόμενους και δεν βρίσκουν…

Αναφορικά με τις θέσεις εργασίας με τη μεγαλύτερη δυσκολία κάλυψης, οι θέσεις των «Τεχνικών» κατέχουν την 1η θέση της λίστας, οι «Πτυχιούχοι Μηχανικοί» καταλαμβάνουν τη 2η θέση και οι «Επαγγελματίες Πωλητές & Μάρκετινγκ» βρίσκονται στην 3η θέση.

Στην Ελλάδα καταγράφεται η μεγαλύτερη έλλειψη ταλέντου από το 2008 (έναρξη της έρευνας), με σχεδόν 8 στους 10 εργοδότες να δηλώνουν πως αντιμετωπίζουν δυσκολία. Οι ανάγκες σε δεξιότητες αλλάζουν πιο γρήγορα από ποτέ. Οι τεχνολογικές εξελίξεις, η ψηφιοποίηση και η αυτοματοποίηση επιδρούν καταλυτικά στην ταχεία αλλαγή των απαραίτητων τεχνικών προσόντων. Θέσεις εργασίας, όπως των Τεχνικών και των Μηχανικών, που εμφανίζουν υψηλή ζήτηση στην Ελλάδα, δεν μπορούν να καλυφθούν λόγω έλλειψης προσφοράς των κατάλληλων δεξιοτήτων.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και ανάμεσα στις ΕΜΕΑ χώρες (Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική), στην κορυφή των θέσεων για τις οποίες οι εργοδότες δυσκολεύονται περισσότερο να καλύψουν, βρίσκονται οι «Εξειδικευμένοι Τεχνίτες».

Επίσης παρατηρείται πως η θέση των «Επαγγελματιών Πωλητών & Μάρκετινγκ» βρίσκεται εντός τριάδας για την Ελλάδα, τις ΕΜΕΑ χώρες αλλά και παγκόσμια. Στην 3η θέση της παγκόσμιας κατάταξης βρίσκεται η θέση των «Τεχνικών» όπου στην Ελλάδα βρίσκεται στην 1η θέση. Τέλος, την 2η θέση με τη μεγαλύτερη δυσκολία κάλυψης για τις ΕΜΕΑ χώρες καταλαμβάνουν οι «Οδηγοί».

«Η δυσκολία κάλυψης ταλέντων με τα απαιτούμενα προσόντα δεν αποτελεί μόνο εγχώρια πρόκληση για τους εργοδότες, αλλά και παγκόσμια» δηλώνει ο Χαράλαμπος Καζαντζίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της ManpowerGroup Ελλάδος. «Από την άλλη πλευρά, οι διευθύνσεις ανθρώπινου δυναμικού οφείλουν να επικεντρωθούν στην αναζήτηση και υλοποίηση μιας πολυεπίπεδης στρατηγικής εντοπισμού, προσέλκυσης και διακράτησης των ταλέντων…»

Αξίζει να σημειωθεί πως η ειδικότητα των «Εργατών Κατασκευαστικού κλάδου» εισέρχεται για πρώτη φορά στη λίστα των 10 θέσεων εργασίας με τη μεγαλύτερη δυσκολία κάλυψης στην Ελλάδα.

Παγκόσμια έλλειψη εργαζομένων με προσόντα

Σε παγκόσμιο επίπεδο, καταγράφεται εξίσου το υψηλότερο ποσοστό (54%) δυσκολίας εύρεσης εργαζομένων με τα απαιτούμενα προσόντα από το 2007 και συγκριτικά με το 2018 η αύξηση είναι 9 μονάδες, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η έλλειψη ταλέντων δεν εμφανίζει σημάδια υποχώρησης.

Οι εργοδότες στην Ιαπωνία εξακολουθούν να καταγράφουν τη μεγαλύτερη δυσκολία εύρεσης ταλέντου, με 88%, ακολουθεί η Ρουμανία με 86%, η Ταϊβάν με 77% και η Ελλάδα εξίσου με 77%, η οποία βρίσκεται στην 3η θέση στην παγκόσμια κατάταξημετακίνηση κατά 4 θέσεις συγκριτικά με την 8η θέση που κατείχε το 2018. Αντιθέτως, ευρωπαϊκές χώρες που φαίνεται να μην αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα προσέλκυσης ταλέντων είναι η Ιρλανδία (27%), το Ηνωμένο Βασίλειο (23%) και η Κίνα (16%).

Η Ταυτότητα της Έρευνας

Για το 2019, στην Έρευνα Έλλειψης Ταλέντου της ManpowerGroup συμμετείχαν 24.419 εργοδότες από 44 χώρες. Η έρευνα διεξήχθη το Δ΄ Τρίμηνο του 2019 για 13 η συνεχή χρονιά, με στόχο να προσδιοριστούν οι θέσεις εργασίας οι οποίες είναι δύσκολο να καλυφτούν, οι λόγοι για τους οποίους οι εργοδότες αντιμετωπίζουν την έλλειψη ταλέντου και οι στρατηγικές αντιμετώπισης αυτής της πρόκλησης. Η Ελλάδα συμμετείχε στην Έρευνα για 11 η συνεχόμενη χρονιά, με αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.000 εργοδοτών.

8 στους 10 εργοδότες ψάχνουν εργαζομένους και δεν βρίσκουν ή μήπως απλά δεν πληρώνουν, ούτε ξέρουν τι ζητούν;

Το δικό μας σχόλιο, σχόλιο το οποίο μάλλον αποτελεί την κυρίαρχη σκέψη των περισσότερων που σχολίασαν τα ευρήματα αυτής της έρευνας στο διαδίκτυο, είναι ότι… όποιος θέλει αξιόλογους εργαζομένους θα πρέπει και να τους πληρώσει το ίδιο… αξιόλογα ή έστω αξιοπρεπώς. Δεν είναι δυνατόν να είσαι εργοδότης μεγάλης επιχείρησης και να εκφράζεις παράπονο ότι δεν βρίσκεις εξειδικευμένο προσωπικό με μισθούς πείνας… διότι όσοι έχουν πραγματικά πολλά προσόντα δεν έχουν πλέον κανένα λόγο να κάτσουν στην Ελλάδα για να δουλέψουν σχεδόν… τσάμπα.

Και κάπως έτσι βέβαια θα μπορούσε η συγκεκριμένη μελέτη να λάβει και ένα δεύτερο τίτλο… “8 στους 10 εργοδότες δεν πληρώνουν”, ο οποίος θα ταίριαζε περισσότερο μάλλον στην σύγχρονη ελληνική αγορά εργασίας. Εναλλακτικά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ο τίτλος “8 στους 10 εργοδότες δεν ξέρουν τι ζητούν”

Ποιες δεξιότητες αναζητούν οι εταιρίες;

Advertisements

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
5 τροφές που κατατροπώνουν το λίπος
5 τροφές που κατατροπώνουν το λίπος
Το τονωτικό ποτό που καταπολεμά τις ιώσεις
Το τονωτικό ποτό που καταπολεμά τις ιώσεις
Ο φόβος των επιστημόνων για την εξέλιξη του ιού
Ο φόβος των επιστημόνων για την εξέλιξη του ιού
Αρέσει σε %d bloggers: