Πιο πλούσιος στον κόσμο ο Τζεφ Μπέζος

Πιο πλούσιος στον κόσμο ο Τζεφ Μπέζος

Πιο πλούσιος στον κόσμο ο Τζεφ Μπέζος: Ο ιδρυτής της Amazon πήρε την πρώτη θέση από τον Μπιλ Γκέιτς στην κατάταξη των δισεκατομμυριούχων

Ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατάταξη των δισεκατομμυριούχων παγκοσμίως, επικρατώντας του Μπιλ Γκέιτς, σύμφωνα με τον κατάλογο που δημοσίευσε το περιοδικό Forbes.

Χάρη στην αύξηση της τιμής των μετοχών της Amazon κατά 59% τους τελευταίους 12 μήνες, ο Τζεφ Μπέζος πρακτικά διπλασίασε την περιουσία του, η οποία ανέρχεται πλέον σε 120 δισεκατομμύρια δολάρια (97,4 δισεκατομμύρια ευρώ) και υπερέβη εκείνη του ιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς ύψους 90 δισεκατομμυρίων δολαρίων (73 δισεκατομμύρια ευρώ), διευκρινίζεται από το περιοδικό.

Στην θέση συναντάμε τον επίσης γνωστό επιχειρηματία Ουόρεν Μπάφετ, ενώ ο Γάλλος Μπερνάρ Αρνό, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου πολυτελών ειδών LVMH, κατάφερε να σκαρφαλώσει 7 θέσεις και να βρεθεί στην 4η θέση παγκοσμίως.

Επίσης, 2 Κινέζοι δισεκατομμυριούχοι “τρύπωσαν” στο top 20 της λίστας του Forbes. Πιο συγκεκριμένα, ο Μα Χουατένγκ, ιδιοκτήτης του κολοσσού του διαδικτύου Tencent, ο οποίος είναι ο πιο πλούσιος άνθρωπος στην Ασία κατάφερε να ανέβει στην 17η θέση της λίστας δισεκατομμυριούχων του Forbes. Ενώ ο Τζακ Μα, ιδρυτής του κινεζικού κολοσσού διαδικτυακού εμπορίου Alibaba, ανέβηκε στην 20η θέση.

Μεγάλος χαμένος ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, έχασε 400 εκατ. δολάρια σε ένα χρόνο

Μεγάλος χαμένος ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος «βυθίστηκε» από την 544η θέση στην 766η θέση των δισεκατομμυριούχων παγκοσμίως με την περιουσία του να εκτιμάται στα 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια, λιγότερη κατά 400 εκατομμύρια σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν, μόλις είχε ξεκινήσει την θητεία του στον Λευκό Οίκο.

Λέτε να είναι αλήθεια τελικά το ρητό που αναφέρει ότι ο σωστός πολιτικός όταν βγαίνει από την πολιτική πρέπει να είναι φτωχότερος; Χμμμ, θα δείξει…

Στην κορυφή των δισεκατομμυριούχων ο Μπέζος

Advertisements

Related Posts

Το έξυπνο δαχτυλίδι για pc και κάρτες
Το έξυπνο δαχτυλίδι για pc και κάρτες
Το δαχτυλίδι που σώζει ζωές
Το δαχτυλίδι που σώζει ζωές
Πώς να πληρώνεις με το ρολόι σου
Πώς να πληρώνεις με το ρολόι σου;
emmiting-the-most-radiation
Ποια κινητά εκπέμπουν την περισσότερη ακτινοβολία;
Αρέσει σε %d bloggers: