Περισσότερα data για όλους

Περισσότερα data για όλους

Περισσότερα data για όλους: Μούφα ανάσα για τους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας, αντί για μειώσεις τιμών δίνουν data…

Αλλαγές που θα ευνοούν τους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας έρχονται το αμέσως επόμενο διάστημα. Συνάντηση με τους εκπροσώπους των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας είχε το πρωί της Παρασκευής (6/12) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός ενθάρρυνε τις εταιρείες να αναπροσαρμόσουν προς τα κάτω την τιμολογιακή πολιτική τους σε ό,τι αφορά τα δεδομένα της κινητής τηλεφωνίας.

Περισσότερα data για όλους: Μούφα ανάσα για τους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας, αντί για μειώσεις τιμών δίνουν data…
Κινητή τηλεφωνία: Περισσότερα data-ίδιο κόστος – Δέσμευση των εταιριών στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Περισσότερα data χωρίς αύξηση του κόστους για τους χρήστες, άρχισαν να εφαρμόζουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, όπως δεσμεύτηκαν οι εκπρόσωποί τους ενώπιον του πρωθυπουργού. Η Ελλάδα είναι από τις πιο ακριβές χώρες της Ευρώπης στη χρήση δεδομένων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας, οι χαμηλές επιδόσεις στους διεθνείς δείκτες ψηφιακής ωριμότητας, οι αναγκαίες επενδύσεις που πρέπει να γίνουν από τις επιχειρήσεις στους τομείς των δικτύων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, η εφαρμογή του νέου νόμου για τις αδειοδοτήσεις και η ειδική φορολογία.

Διπλάσια GB στα πακέτα δεδομένων κινητής δίνει η Cosmote

Διπλάσια GB στα πακέτα δεδομένων κινητής, προσφέρει η Cosmote σε όλους τους συνδρομητές συμβολαίου και καρτοσυμβολαίου -οικιακούς και εταιρικούς- κρατώντας ίδιες τις χρεώσεις των πακέτων της όπως ενημέρωσε με σχετική ανακοίνωση.

WIND – Απεριόριστα data σε ακόμα χαμηλότερη τιμή

“Οι συνδρομητές της WIND μπορούν να απολαμβάνουν πραγματικά απεριόριστα DATA χωρίς να ανησυχούν για την κατανάλωση των δεδομένων απλά ενεργοποιώντας την υπηρεσία unlimited GΒ1”, αναφέρει, μεταξύ άλλων, το δελτίο Τύπου της εταιρείας.

Η εμπειρία των απεριόριστων δεδομένων παρέχεται στα εμπορικά διαθέσιμα προγράμματα W με μειωμένο μηνιαίο πάγιο στα 15€ από 20€ για συνδρομητές συμβολαίου οικιακούς και εταιρικούς.

H WIND συνεχίζει δυναμικά τις επενδύσεις σε δίκτυα νέας γενιάς έτσι ώστε όλοι οι συνδρομητές της να απολαμβάνουν τις δυνατότητες του κινητού της δικτύου χωρίς περιορισμούς.

Νέες προσφορές και περισσότερα Data για όλα τα συμβόλαια κινητής Vodafone

Τέλος, η Vodafone Ελλάδας ανακοινώνει την εμπορική διάθεση νέων και ακόμη πιο ελκυστικών πακέτων δεδομένων, τα οποία “εκτοξεύουν τη χρήση data για όλους τους πελάτες συμβολαίου της εταιρείας”.

400% πιο ακριβά data κινητών στην Ελλάδα σε σχέση με την Ευρώπη

Μετά τη “μείωση” των προμηθειών των τραπεζών, έρχεται και “μείωση” του κόστους για τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας. Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας καθώς οι Έλληνες πληρώνουν αυτή τη στιγμή τα ακριβότερα data στην Ευρώπη. Ήδη COSMOTE και Vodafone ανακοίνωσαν “μειώσεις” στο κόστος των πακέτων δεδομένων.

Χαρακτηριστικά άλλωστε είναι και τα στατιστικά για το πόσο κοστίζει 1gb σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο. Δείτε τον σχετικό πίνακα από το statista.com (Το κόστος του Mobile Internet ανά τον κόσμο).

Ενώ βλέποντας και τον παρακάτω πίνακα, πάλι από το statista.com (Μηνιαίο κόστος flat για συμβόλαια απεριόριστων δεδομένων κινητής στην Ευρώπη) για τις flat τιμές σε ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ δεδομένα κινητής, μπορούμε εύκολα να διαπιστώσουμε ότι μάλλον που στην Ελλάδα το πληρώνουμε χρυσό το mobile internet με ευθύνη βέβαια των εταιριών, οι οποίες πρακτικά εφαρμόζουν μεθόδους καρτελ, αλλά και του ίδιου του κράτους – παρατηρητή που αντί να ελέγχει βάζει απλά φόρους για να αποκτήσει έμμεσα μερίδιο από την πίτα…

Τι παίζει με την σύγκριση των τιμών στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες;

Όσον αφορά τα συγκριτικά στοιχεία που δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι η πιο ακριβή χώρα στις χρεώσεις δεδομένων, οι επικεφαλής των εταιρειών κινητής είπαν στον πρωθυπουργό ότι ο τρόπος αποτύπωσης των τιμοκαταλόγων και η σύγκριση με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά τους αδικεί. Υπάρχουν “ιδιαιτερότητες” σε μια κατακερματισμένη αγορά όπως η Ελληνική, είπαν, οι οποίες δεν αποτυπώνονται στις έρευνες με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται με υψηλότερα τιμολόγια.

Ένα μεγάλο ζήτημα που ανέδειξαν οι εταιρίες ήταν το θέμα της υψηλής φορολογίας των υπηρεσιών τους. Χαρακτηριστικά είπαν ότι υπάρχουν λογαριασμοί ύψους 50 ευρώ στους οποίους οι φόροι πλησιάζουν τα 40. Χωρίς την επιβάρυνση των φόρων οι τιμές στην Ελλάδα είναι κάτω από το μέσο όρο της Ευρωζώνης. Ωστόσο πρόσθεσαν ότι παρακολουθούν την προσπάθεια της κυβέρνησης και εκτιμούν τις νομοθετική τακτοποίηση του καθεστώτος των κεραιών -το οποίο ήταν θολό για χρόνια- και έχουν κάθε πρόθεση να συνεισφέρουν από την πλευρά τους.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της Cosmote, Μιχάλης Τσαμάζ, ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone, Χάρης Μπρουμίδης και ο διευθύνων σύμβουλος της Wind, Νάσος Ζαρκαλής.

Από κυβερνητικής πλευράς ήταν παρόντες ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος και ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Αντώνης Τζωρτζακάκης.

Τις επόμενες μέρες οι εταιρείες αναμένεται να ανακοινώσουν τις αλλαγές, όπως ανέφερε το Open. Αυτές δεν θα περιλαμβάνουν μείωση των τιμών στα δεδομένα, αλλά διπλασιασμό των δεδομένων με τις τιμές που ισχύουν σήμερα.

Πόσες ώρες χρησιμοποιούν το internet οι Έλληνες;

Ακριβό το mobile internet στην Ελλάδα

Advertisements

Related Posts

Ανοίγουν λέσχες καπνού παντού
Ανοίγουν λέσχες καπνού παντού
Για το τζάκι ισχύει ότι και για το κάπνισμα
Για το τζάκι ισχύει ότι και για το κάπνισμα
Εναλλακτική και
Εναλλακτική και “πράσινη” λύση τα ενεργειακά τζάκια
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: