Πάτωσε η φετινή Black Friday: Πιο light η κίνηση στην ελληνική… black Friday,άλλα περίμεναν οι επιχειρηματίες και άλλα… μάλλον δεν είδαν!!!

Οι εικόνες του μεγάλου συνωστισμού και οι τεράστιες ουρές στα ταμεία των πολυκαταστημάτων που συμμετείχαν στην δράση προσφορών του Black Friday μάλλον ανήκουν στο παρελθόν. Αν και η κίνηση αυξήθηκε σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες δεν ήταν τέτοια που να θυμίζει αντίστοιχα event τις προηγούμενες χρονιές. Επίσης,φέτος το ενδιαφέρον των καταναλωτών δεν μονοπώλησαν οι γνωστές αλυσίδες ηλεκτρονικών ειδών αλλά και καταστήματα με αρκετά φθηνότερα είδη ένδυσης και υπόδησης.

Πάτωσε η φετινή Black Friday: Πιο light η κίνηση στην ελληνική… black Friday,άλλα περίμεναν οι επιχειρηματίες και άλλα… μάλλον δεν είδαν!!!

Σ’ αυτό το σημείο να πούμε ότι αρκετά καταστήματα συνέχισαν τις εκπτωτικές τους δράσεις και την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου με μεγάλες προσφορές στα ηλεκτρονικά τους καταστήματα στο πλαίσιο της λεγόμενης Cyber Monday, θεσμός που εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2005, στις ΗΠΑ.

Βασική αιτία για την αυξημένη μεν σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες, μειωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές της Black Friday στην Ελλάδα κίνηση στα εμπορικά καταστήματα, θεωρείται από τους παράγοντες της αγοράς η μεγάλη διάρκεια του θεσμού των προσφορών. Να θυμίσουμε ότι φέτος η «Μαύρη Παρασκευή» ξεκίνησε σε πολλές μεγάλες αλυσίδες από το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής.

Από την άλλη, οι καταναλωτές πλέον είναι πιο “ψιλιασμένοι” αναζητούν και ενημερώνονται καλύτερα, και είδαν σε αρκετές περιπτώσεις ότι οι εκπτώσεις στα προϊόντα που τους ενδιαφέρουν είναι περιορισμένες.

Υπάρχει και μία τρίτη σημαντική αιτία στην οποία οφείλεται το γεγονός ότι ο συνωστισμός ήταν χθες λιγότερος. Πλέον όλο και περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται στο ηλεκτρονικό εμπόριο, ψωνίζοντας είτε από ελληνικά είτε από ξένα ηλεκτρονικά καταστήματα. Από την οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού, η έρευνα γίνεται πιο εύκολα, με λιγότερο κόπο και… συνωστισμό, άλλωστε.

Μετά τη black Friday ήρθε η Cyber Monday

Μετά τη black Friday ήρθε η σημερινή Cyber Monday. Σήμερα τα καταστήματα προσφέρουν στους πελάτες τους τις καλύτερες προσφορές για αγορές μέσω διαδικτύου.

Για ποιο λόγο η Black Friday είναι «ακριβή» στην Ευρώπη;

Χρεώσεις ως προς τις κάρτες, τους δασμούς και γενικά διαδικαστικές δυσλειτουργίες σε σχέση με την Αμερική είναι αυτές που κάνουν πιο «ακρινή» την Black Friday στην Ευρώπη.

Μικρό το ενδιαφέρον φέτος για το Black Friday

Photo από Pexels από το Pixabay

Advertisements
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Το επάγγελμα που αναζητούν όλοι
Το επάγγελμα που αναζητούν όλοι
Πως να να θωρακίσετε το WiFi σας
Πως να να θωρακίσετε το WiFi σας;
Οι χάκερ άρχισαν και τα τηλεφωνήματα
Οι χάκερ άρχισαν και τα τηλεφωνήματα
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: