Οι τυφώνες έφεραν και… θύελλα πωλήσεων νέων αυτοκινήτων

Τρίβουν τα χέρια τους οι εταιρίες εμπορίας αυτοκινήτων στις περιοχές που χτύπησαν οι τυφώνες «Χάρβεϊ» και «Ιρμα»…

Οι τυφώνες «Χάρβεϊ» και «Ιρμα» κατέστρεψαν περίπου ένα εκατομμύριο οχήματα και οι Αμερικανοί έσπευσαν στις εκθέσεις, για να τα αντικαταστήσουν με καινούρια!

Ένα απρόσμενο «πάρτι» πωλήσεων αυτοκινήτων προκάλεσαν οι τυφώνες «Χάρβεϊ» και «Ίρμα» τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ.

Τον συγκεκριμένο μήνα πωλήθηκαν περίπου 7% περισσότερα οχήματα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2016 και ένα μεγάλο μέρος της αύξησης το οφείλουν οι εταιρείες αυτοκινήτων στις θεομηνίες, που έπληξαν διάφορες περιοχές των ΗΠΑ.

Εκτιμάται, ότι θύματα του «Χάρβεϊ» και της «Ίρμα» έπεσαν περίπου ένα εκατομμύριο οχήματα, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων καταστράφηκε ολοσχερώς.

Έτσι πολλοί από τους ιδιοκτήτες τους έπρεπε να τα αντικαταστήσουν άμεσα με καινούρια, οπότε προχώρησαν σε νέες αγορές χάρη στις αποζημιώσεις από τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι τον Σεπτέμβριο σημειώθηκε θεαματική αύξηση των πωλήσεων καινούριων αυτοκινήτων στην πόλη του Χιούστον, η οποία είχε πλημμυρίσει επί ημέρες.

Σύμφωνα με το οικονομικό περιοδικό Fortune, μόνον στο Χιούστον καταστράφηκαν εξαιτίας της θεομηνίας 300.000 έως 500.000 οχήματα.

Πρωταθλήτριες Σεπτεμβρίου αναδείχθηκαν από τις μεγάλες εταιρείες η VW με 33,2% αυξημένες πωλήσεις, η Toyota με σχεδόν 15% και η General Motors με 11,9%.

Advertisements

Related Posts

Ζημιές για την Airbus το 2019
Ζημιές για την Airbus το 2019
Νέο χαράτσι από τις ΗΠΑ στην Airbus
Νέο χαράτσι από τις ΗΠΑ στην Airbus
Το έξυπνο δαχτυλίδι για pc και κάρτες
Το έξυπνο δαχτυλίδι για pc και κάρτες
Το δαχτυλίδι που σώζει ζωές
Το δαχτυλίδι που σώζει ζωές
Αρέσει σε %d bloggers: