Οι Γερμανοί βάζουν ταφόπλακα στα diesel

Οι Γερμανοί βάζουν ταφόπλακα στα diesel

Οι Γερμανοί βάζουν ταφόπλακα στα diesel: Δικαστική απόφαση στην Γερμανία βάζει ταφόπλακα στα πετρελαιοκίνητα μοντέλα!!!

Ακόμη ένα πλήγμα στα ντίζελ αυτοκίνητα επέφερε πρόσφατη απόφαση της γερμανικής δικαιοσύνης. Μεταξύ άλλων, οι αρχές της χώρας έκριναν πως τα κατά τόπους συμβούλια είναι ελεύθερα να αποφασίζουν για αποκλεισμούς πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων, προκειμένου να βελτιώσουν την ποιότητα του αέρα στα κέντρα των πόλεων.

Μεγάλες πόλεις της Γερμανίας, όπως το Μόναχο και η Στουτγάρδη, έχουν βγάλει ήδη κόκκινη κάρτα στα παλιά ντίζελ αυτοκίνητα και έπεται συνέχεια.

Αναλυτές επισημαίνουν πως η συγκριμένη απόφαση απαξιώνει 12 εκατομμύρια αυτοκίνητα (Euro 5 και παλαιότερα) τα οποία θα επιβαρύνουν-λόγω απαξίωσης- πολλούς ιδιώτες και εμπόρους. Την ίδια στιγμή οι κατασκευαστές έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου να πείσουν για την τεχνολογική αρτιότητα των ντίζελ αυτοκινήτων, κάτι που σημαίνει και δωρεάν αναβαθμίσεις του υπάρχοντος στόλου. Έτσι, το κόστος των μηχανικών βελτιώσεων μπορεί να φτάσει τα 17 δισ. ευρώ.

Η κατάσταση δείχνει να συμπιέζεται ακόμη περισσότερο και λόγω του κύκλου μέτρησης WLTP που θα εφαρμοστεί από τον Σεπτέμβριο. O νέος τρόπος υπολογισμού της κατανάλωσης και των ρύπων αλλάζει τα δεδομένα, καθώς συνεπάγεται μεγάλο κόστος εξέλιξης για πολλές εταιρείες.

Πηγές από την Γερμανία αναφέρουν πως τα παλιά ντίζελ ήδη διοχετεύονται σε χώρες των Bαλκανίων σε εξευτελιστικές τιμές, κάτω από το φόβο της πλήρους απαξίωσής τους.

Ανεξάρτητα με τις εξελίξεις στην Ευρώπη, η απόκτηση ντίζελ παραμένει ασφαλής επιλογή στην περίπτωση καινούργιου οχήματος και μόνο, όπου πληρούνται τα πρότυπα εκπομπών Euro6.

Σε διαφορετική περίπτωση είναι καλό να αποφύγετε τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα που “κρύβουν” αρκετές παγίδες, ενώ θα πρέπει να μην ξεχνάμε και το γεγονός ότι πλέον απαγορεύεται να κυκλοφορούν στις δύο μεγάλες πόλεις της Ελλάδας πετρελαιοκίνητα οχήματα Euro4 και παλαιότερα.

Οι Γερμανοί έχουν ξενερώσει με τα ΙΧ τους

Το Dieselgate σκότωσε την πετρελαιοκίνηση

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Θέλουν διάλειμμα για σεξ στην δουλειά
Θέλουν διάλειμμα για σεξ στην δουλειά
Περισσότερη δουλειά για μικρότερες συντάξεις
Περισσότερη δουλειά για μικρότερες συντάξεις
Πως να αλλάξετε ηλεκτρικό ρεύμα
Πως να αλλάξετε ηλεκτρικό ρεύμα;
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: