Οι φίρμες που μας ντύνουν απασχολούν ανήλικους πρόσφυγες

Οι φίρμες που μας ντύνουν απασχολούν ανήλικους πρόσφυγες στα εργοστάσια τους

Επιχειρηματικοί κολοσσοί βρέθηκαν να απασχολούν ανήλικους πρόσφυγες στα εργοστάσια τους στην Τουρκία!!!

Οι εταιρείες Η&Μ και Next ήταν οι μοναδικές που παραδέχτηκαν ότι είχαν εξακριβώσει την παιδική εργασία στα εργοστάσια τους στην Τουρκία, χωρίς αυτό να σημαίνει πως το φαινόμενο δεν είναι περισσότερο εξαπλωμένο, καθώς άλλες επώνυμες βιομηχανίες απέφυγαν να απαντήσουν ερωτήσεις σχετικές με την απασχόληση Σύρων προσφύγων στα εργοστάσιά τους.

Οι δύο εταιρείες δήλωσαν πως είχαν προχωρήσει σε δράσεις για να επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο, βοηθώντας παράλληλα τις οικογένειές τους, δεν αρνήθηκαν ωστόσο πως δεν εξακριβώθηκε η ηλικία των παιδιών από τους εργοδότες.

HandM-getty

Η Primark και η C&A αποφάνθηκαν πως απασχολούν ταυτοποιημένους Σύρους εργάτες, ενώ εταιρείες όπως η Adidas, η Burberry, η Nike, και η Puma είπαν πως κανείς Σύρος δε δούλεψε παράνομα στην τροφοδοσία των καταστημάτων.

Η Τουρκία είναι μία από τις μεγαλύτερες παραγωγούς ρουχισμού που τροφοδοτούν τις λεωφόρους της μόδας στη Βρετανία και η χώρα που φιλοξενεί τους περισσότερους Σύρους.

Παρά το γεγονός πως η Τουρκία έχει επιβραβευθεί για την πολιτική υποδοχής των προσφύγων, εκατοντάδες χιλιάδες ενήλικων προσφύγων δουλεύουν για λιγότερες από 1.300 τουρκικές λίρες το μήνα, ποσό μικρότερο από το βασικό μισθό.

Πολλά παιδιά προσλαμβάνονται ως φτηνά εργατικά χέρια σε φάρμες και εργοστάσια, ενάντια στην τουρκική και διεθνή νομοθεσία που απαγορεύει την εργασία σε παιδιά κάτω των 12 ετών, ενώ σε αυτά των 13-14 ετών επιτρέπει την απασχόληση σε «ελαφριές» δουλειές.

Με πληροφορίες από independent

Advertisements

Related Posts

Πότε έρχονται οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας
Πότε έρχονται οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας;
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Που σπουδάζουν οι καλοί μηχανικοί Η/Υ
Που σπουδάζουν οι καλοί μηχανικοί Η/Υ;
Στο μολύβι η συνταγή της μάθησης
Στο μολύβι η συνταγή της μάθησης
Αρέσει σε %d bloggers: