Οι δασμοί Τραμπ φέρνουν και απώλειες θέσεων εργασίας

Οι δασμοί Τραμπ φέρνουν και απώλειες θέσεων εργασίας

Οι δασμοί Τραμπ φέρνουν και απώλειες θέσεων εργασίας: Οι αυτοκινητοβιομηχανίες προειδοποιούν ότι οι δασμοί της κυβέρνησης Τραμπ θα φέρουν αυξήσεις στις τιμές των αυτοκινήτων και απώλειες θέσεων εργασίας

Οι μεγαλύτερες εταιρείες από τον χώρο του αυτοκινήτου τονίζουν ότι οι δασμοί της κυβέρνησης Τραμπ θα φέρουν αυξήσεις στις τιμές και θα αφήσουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους χωρίς δουλειά.

Αντιπροσωπεία μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένων της Toyota Motor, Volkswagen, BMW και Hyundai Motor, τόνισε ότι η επιβολή μέχρι και 25% δασμών σε εισαγόμενα οχήματα θα κόστιζε χιλιάδες θέσεις εργασίας, θα οδηγούσε σε δραματική αύξηση τιμών και θα απειλούσε τις επενδύσεις σε αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα.

Η αμερικανική κυβέρνηση διέταξε έρευνα τον Μάιο, για το αν τα εισαγόμενα οχήματα είναι εθνική απειλή ασφαλείας και ο πρόεδρος Τραμπ έχει επανειλημμένα απειλήσει να επιβάλει φόρους.

«Η μεγαλύτερη απειλή για τη βιομηχανία του αυτοκινήτου αυτή τη στιγμή είναι η πιθανότητα επιβολής δασμών στις εισαγωγές», έγραψε η Ένωση Παγκόσμιων Αυτοκινητοβιομηχανιών, αντιπροσωπεύοντας μεγάλες εταιρείες, σύμφωνα με το Reuters.

«Αυτοί οι φόροι θα αυξήσουν τις τιμές για τους Αμερικανούς καταναλωτές, θα περιορίσουν τις επιλογές τους και θα ρίξουν τις πωλήσεις και την αμερικανική παραγωγή οχημάτων».

«Αντί να προστεθούν θέσεις εργασίας, αυτοί οι φόροι θα έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων αμερικανικών θέσεων εργασίας στην παραγωγή και την πώληση αυτοκινήτων, SUVs, φορτηγών και ανταλλακτικών».

Δασμοί 25% σε κάθε αυτοκίνητο από Ευρώπη

Φαύλος κύκλος οι δασμοί στα αυτοκίνητα

Advertisements
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Νέο «χαράτσι» στις πλαστικές σακούλες
Νέο «χαράτσι» στις πλαστικές σακούλες
Που σπουδάζουν οι καλοί μηχανικοί Η/Υ
Που σπουδάζουν οι καλοί μηχανικοί Η/Υ;
Στο μολύβι η συνταγή της μάθησης
Στο μολύβι η συνταγή της μάθησης
Το σεξ με τους πρώην βλάπτει σοβαρά την υγεία
Το σεξ με τους πρώην βλάπτει σοβαρά την υγεία
Αρέσει σε %d bloggers: