Οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία πιάνουν τιμόνι

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ετοιμάζονται για party πωλήσεων στην Σαουδική Αραβία!!!

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας ψήφισε νόμο που επιτρέπει στις γυναίκες πλέον να βγάλουν δίπλωμα και να οδηγούν και φυσικά οι αυτοκινητοβιομηχανίας ανοίγουν σαμπάνιες!!!

Τώρα που μιλάμε ή μάλλον γράφουμε στην σούπερ συντηρητική Σαουδική Αραβία -που δέρνουν τις γυναίκες τους νόμιμα, δείτε και οδηγίες εδώ: Αν δεν ξέρετε πως να δείρετε την σύζυγο, ο Σαουδάραβας θα σας πει – είναι αδύνατο για μια γυναίκα να καθίσει πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου και να οδηγήσει. Τουλάχιστον δημόσια και νόμιμα, μιας και δεν έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει δίπλωμα.

Οι δικαιολογίες για τη μη οδήγηση για τις γυναίκες εκφράζονται συνήθως από ιερωμένους, στα δικά μας αυτιά ακούγονται τουλάχιστον εκτός τόπου και χρόνου και εντελώς αστείες βεβαίως.

Και πως να μην γελάσει κανείς όταν στα σοβαρά επιχειρήματα που χρησιμοποιούν οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας περιλαμβάνονται επιχειρήματα όπως το ότι “το μυαλό των γυναικών είναι πολύ μικρό για την οδήγηση και μετά από εντατικό shopping μειώνεται στο ¼ του μεγέθους ενός αντρικού” ή όπως το ότι “η λεκάνη των γυναικών είναι πιο φαρδιά για να χωράει το έμβρυο. Αν η γυναίκα οδηγεί η ίδια η στάση του σώματος πιέζει τη λεκάνη και τα γεννητικά της όργανα. Για αυτό οι γυναίκες στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ έχουν μόνο 2 ή 3 παιδιά και όχι εξαιτίας του οικογενειακού προγραμματισμού”, δείτε και το σχετικό: Η οδήγηση βλάπτει τις… ωοθήκες!

Όπως και να χει όμως επειδή η παγκοσμιοποίηση όλα πίσω της τα σαρώνει, στην συγκεκριμένη περίπτωση μάλλον ευτυχώς, από το καλοκαίρι του 2018 και με διάταγμα του βασιλιά της χώρας Salman οι γυναίκες θα μπορούν να βγάλουν δίπλωμα.

Κουφό βέβαια και το γεγονός γιατί σε μερικούς μήνες και όχι τώρα. Κι όμως η εξήγηση που δίνουν οι αρχές είναι ότι απαιτείται αυτό το χρονικό διάστημα με σκοπό οι δάσκαλοι οδήγησης να προλάβουν να εκπαιδευτούν για τις ιδιαιτερότητες των μελλοντικών μαθητριών τους κάτι που αναμένεται να γίνει και με τους τροχονόμους!!!

Από την άλλη μεριά βέβαια υπάρχουν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες που με την απόφαση αυτή του βασιλιά της χώρας, η οποία να πούμε ότι αποτελεί ήδη την 21η αγορά αυτοκινήτου παγκοσμίως, ετοιμάζονται να ανοίξουν πολλές σαμπάνιες μιας και θα δουν τα νούμερα πωλήσεων τους να αυξάνονται κατά πολύ.

Για να εμπεδώσουμε το μέγεθος του… party πωλήσεων που αναμένεται στην συγκεκριμένη αγορά αρκεί να αναφέρουμε ότι ο μισός πληθυσμός της Σαουδικής Αραβίας είναι κάτω των 24 ετών, οπότε υπάρχει ήδη ένα δυναμικό κοινό, ενώ με τη νομοθετική αλλαγή υπάρχει η προοπτική για 9 εκατομμύρια γυναίκες οδηγούς.

Περισσότερες από 8 εκατομμύρια γυναίκες έχουν ηλικία από 15 έως 54 ετών, ενώ υπάρχουν και 2,7 εκατομμύρια που ζουν στη χώρα και έχουν ξένη υπηκοότητα αλλά και πάλι δεν μπορούν μέχρι τώρα να οδηγούν.

Οπότε απόλυτα λογικό το γεγονός ότι ήδη Ford, Nissan και VW ξεκίνησαν την καμπάνια τους με τις διαφημίσεις τους να είναι ήδη στα social media με τίτλους όπως «Welcome to the driver’s seat» και hashtags #SaudiWomenMove ή #SaudiWomenCanDrive.

Advertisements
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Οι 10 πιο όμορφες μικρές πόλεις του κόσμου
Οι 10 πιο όμορφες μικρές πόλεις του κόσμου
Τα αγόρια καλύτερα στα μαθηματικά
Τα αγόρια καλύτερα στα μαθηματικά
Ντουζιέρες για να κάνεις ντουζ όλη μέρα
Ντουζιέρες για να κάνεις ντουζ όλη μέρα
Αρέσει σε %d bloggers: