Ο πόλεμος του streaming: Από το Netflix και τις νέες πλατφόρμες streaming σε μια ηγετική μορφή του μάρκετινγκ, την κρίση της Wework και τον… Σπαλιάρα!!!

Ο πόλεμος του streaming, η Μποζόμα Σεντ Τζον και η κρίση της Wework

Επιχειρηματικά νέα από όλο τον κόσμο από το Euronews Business

Το Netflix και οι νέες πλατφόρμες streaming

Ο τρόπος που βλέπουμε τηλεόραση έχει αλλάξει δραματικά την τελευταία δεκαετία, καθώς οι πλατφόρμες streaming, όπως το Netflix έχουν γίνει τρομερά δημοφιλείς σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με το Reuters, έχει περίπου 160 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως, οι οποίοι με λίγα ευρώ έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν καινούργιες ταινίες αλλά και διάσημες σειρές, που βλέπει όλος ο πλανήτης.

Η επιτυχία του Netflix μπορεί να οφείλεται στις φθηνές τιμές του, αλλά και στην απουσία κάποιου μεγάλου παγκόσμιου ανταγωνιστή. Όλα αυτά όμως μπορούν να αλλάξουν. Η Apple, η πιο επικερδής εισηγμένη στο χρηματιστήριο επιχείρηση στον κόσμο ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί τους μεγαλύτερους παίκτες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του streaming.

Το «The morning show» της Τζένιφερ Άνιστον είναι μία από τις 8 καινούργιες σειρές του Apple TV Plus, μιας ολοκαίνουριας πλατφόρμας, που εγκαινιάζεται τον Νοέμβριο.

Ο αρχικός προϋπολογισμός για το περιεχόμενο που θα φιλοξενεί, ξεπερνά τα 5 δις ευρώ:

«Η δύναμή της είναι το όνομά της. Έχει ήδη μια συσκευή για πλατφόρμα τηλεόρασης Apple. Η σέλφι της Τζένιφερ Άνιστον είναι ένα από τα πιο πετυχημένα post των social media στην ιστορία τoυ facebook και του instagram. Έχει πάρα πολλούς ακόλουθους. Είναι πολύ εντυπωσιακό για την Apple να έχει τέτοια ταλέντα στο δυναμικό της» εξηγεί ο Μάαζ Σεϊχ, διευθύνων σύμβουλος της Starz Play.

Αλλά το Apple TV Plus είναι μόνο μία από τις πολλές υπηρεσίες που θα ανταγωνιστούν πετυχημένες πλατφόρμες όπως το Netflix, αλλά και το Amazon Prime, το οποίο δεν έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα κάποια μεγάλη επιτυχία. Υπάρχουν επίσης το «HBO Max» και το «Disney Plus» της Warner Media, το «Pluto TV» της VIACOM και το «Peacock» του NBC-Universal. Μερικές από αυτές δεν θα ξεπερνούν τα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών: «Είτε μιλάμε για το Disney Plus ή το Apple TV Plus, δεν πρέπει να υποτιμάμε τον αντίκτυπο που θα έχουν στο Netflix και το μερίδιο αγοράς του» συμπληρώνει ο Μάαζ Σεϊχ, διευθύνων σύμβουλος της Starz Play...

Το Netflix καλωσόρισε τους ανταγωνιστές του στην επιστολή που έστειλε στους μετόχους του. Παρά τη μείωση του ρυθμού νέων συνδρομητών η εταιρία παρουσίασε τα μεγαλύτερα κέρδη στην ιστορία της για το 2018. Διαθέτει επίσης μεγάλη αναγνωρισιμότητα σε όλο τον κόσμο: «Θα παραμείνει μια πανίσχυρη εταιρία για τα επόμενα χρόνια. Οι προσδοκίες όμως ανάπτυξης και κερδών που έχουν από αυτήν οι επενδυτές είναι πολύ επιθετικές» εξηγεί ο Μάαζ Σεϊχ.

Το νέο τοπίο του streaming θα προσφέρει περισσότερες επιλογές για τους καταναλωτές και σίγουρα θα επιταχύνει τον ρυθμό που οι νέοι τηλεθεατές θα εγκαταλείπουν τα συμβατικά μέσα που ήδη δίνουν μεγάλο αγώνα επιβίωσης στην ψηφιακή εποχή.

Ο Γιάννης Σπαλιάρας σε σειρά του Netflix

Ο Έλληνας Γιάννης Σπαλιάρας πρωταγωνιστεί σε σειρά υπερπαραγωγής της ψηφιακής πλατφόρμας.

Τι πίνετε εκεί στο Netflix?
Μποζόμα Σεντ Τζον: Μια ηγετική μορφή του μάρκετινγκ

Από τον πόλεμο του streaming σε ένα από τα πιο διάσημα στελέχη μάρκετινγκ της εποχής μας. Η Μποζόμα Σεντ Τζον θεωρείται κορυφαία προσωπικότητα στον τομέα της, για τη δουλειά της με εταιρίες όπως η Pepsi, η Uber, και η Apple Music. Μαθαίνουμε περισσότερα για αυτήν μέσα από την συνέντευξη που παραχώρησε στο Euronews Business κατά την παρουσία της στην Gitex, μίας από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τεχνολογίας στην περιοχή.

Δείτε και το σχετικό: Η Έκθεση Τεχνολογίας Πληροφοριών του Κόλπου

Η κρίση της Wework

Η Wework, ο γίγαντας της συνεργασίας επιχειρήσεων ήταν πρώτη είδηση τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά για τους λάθος λόγους…

Μετά από αυτό που φαινόταν ως ένα ενδιαφέρον, νέο κεφάλαιο για την εταιρία, οδηγήθηκε τελικά σε κρίση.

Αυτό το φθινόπωρο έκρυβε πολλές εκπλήξεις, καθώς το σχέδιο της Wework να καταθέσει μια δημόσια προσφορά πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων απέτυχε θεαματικά για τον γίγαντα του real estate, που διαθέτει περίπου 800 χώρους συνεργασίας επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο:

«Άλλαξαν τον τομέα μας με έναν πολύ καλό τρόπο. Επένδυσαν πολλά λεφτά στην ενημέρωση των επιχειρήσεων. Πρότειναν έναν φανταστικό τρόπο στις επιχειρήσεις να επεκταθούν όσον αφορά στο real estate, εντελώς διαφορετικό από αυτό που κάνουν τώρα» σημειώνει ο Μαρκ Ντίξον, Διευθύνων Σύμβουλος στην International Workplace Group.

Η προγραμματισμένη εισαγωγή της Wework στο χρηματιστήριο ακυρώθηκε, όταν επενδυτές επισήμαναν τις μεγάλες απώλειες που είχε και επέκριναν την τακτική του συνιδρυτή της εταιρίας Άνταμ Νιούμαν, που τη βάπτισε εταιρία τεχνολογίας, ενώ είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός φορέας διαχείρισης επαγγελματικών χώρων στο Μανχάταν, την Ουάσιγκτον και το Λονδίνο.

Εβδομάδες αργότερα, η Softbank, που είναι από τους βασικούς μετόχους της μητρικής εταιρίας προχώρησε σε συμφωνία εξαγοράς της που άγγιξε τα 9 δις ευρώ. Αύξησε το μερίδιό της στην Wework στο 80%. Προσέφερε επίσης στον Νιούμαν, που είχε παραιτηθεί από διευθύνων σύμβουλος, μια γενναιόδωρη αποζημίωση για να αποσυρθεί από το ΔΣ. Οι δυσκολίες για τη Wework δεν έχουν όμως τελειώσει: «Κανείς δεν θέλει να δει μια εταιρία να απολύει πάρα πολύ κόσμο. Τους ευχόμαστε το καλύτερο» συμπληρώνει ο Μαρκ Ντίξον.

Είναι δύσκολο να προβλέψουμε το μέλλον της Wework. Η πρόσφατη κρίση μπορεί να σημάνει το τέλος για άλλους παραφουσκωμένες εκτιμήσεις για τον τομέα της τεχνολογίας με μεγάλους παίκτες όπως η AirBnB να θέλει να εισαχθεί στο χρηματιστήριο το 2020.

Έρχεται και στην Ελλάδα το Netflix της Disney

Με πληροφορίες από euronews

Advertisements

Related Posts

Το πιο θερμό έτος στα χρονικά στην Ευρώπη
Το πιο θερμό έτος στα χρονικά στην Ευρώπη
Η κλιματική αλλαγή στο επίκεντρο του Νταβός
Η κλιματική αλλαγή στο επίκεντρο του Νταβός
Πρεμιέρα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός
Πρεμιέρα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός
Τι παίζει με την παραοικονομία στην Ελλάδα
Τι παίζει με την παραοικονομία στην Ελλάδα;
Αρέσει σε %d bloggers: