Μείνετε μακριά από την Huawei

Μείνετε μακριά από την Huawei

Μείνετε μακριά από την Huawei: Αμερικανός αξιωματούχος καλεί τον κόσμο να μην αγοράζει Huawei για… λόγους ασφαλείας!!!

Στους κινδύνους που, όπως υποστηρίζεται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, εμφανίζουν τα προϊόντα με την υπογραφή της Huawei, αναφέρθηκαν και πάλι οι ΗΠΑ, αυτήν την φορά μέσω του απεσταλμένου τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Οι ΗΠΑ στηρίζουν ιδιαίτερα την αποθάρρυνση αγοράς κινεζικών ψηφιακών προϊόντων που εμπεριέχουν δυνητικές επιπτώσεις στην εθνική ασφάλεια και η στροφή των πελατών μακριά από την Huawei, προς δυτικά προϊόντα, είναι το επιθυμητό μας αποτέλεσμα», επισήμανε ο Σόντλαντ σε δήλωσή του στο Reuters, πριν από μια εκδήλωση στις Βρυξέλλες.

Σε ερώτηση για τα ζητήματα ασφαλείας με τα προϊόντα της κινεζικής εταιρείας, τόνισε: «Υπάρχουν πολλές αποδείξεις, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι διαβαθμισμένες».

Μάλιστα, το Reuters ανέφερε ότι η ΕΕ εξετάζει προτάσεις που θα ισοδυναμούν στην πραγματικότητα με την ντε φάκτο απαγόρευση σε εξοπλισμό της Huawei Technologies Co για δίκτυα κινητών επικοινωνιών νέας γενιάς επί τη βάσει ζητημάτων ασφαλείας.

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας δήλωσε παράλληλα ότι η Γερμανία θέλει να κατασκευάσει ένα δίκτυο 5G γρήγορα, αλλά και με ασφάλεια, όταν ερωτήθηκε σχετικά με τις ανησυχίες για τη χρήση τεχνολογίας από την κινεζική εταιρεία των τηλεπικοινωνιών.

Σ’ αυτό το σημείο να θυμίσουμε ότι η Huawei ελέγχεται διεθνώς για τις σχέσεις της με την κινεζική κυβέρνηση και για κατηγορίες ότι το Πεκίνο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της Huawei για κατασκοπεία, κάτι που η εταιρεία αρνείται.

Ωστόσο, εκπρόσωπος της Huawei ανέφερε πως η εταιρεία έχει αποδείξει το επίπεδο ασφάλειας που προσφέρει, υπογραμμίζοντας πως μόλις το 1/3 των υλικών από τα οποία κατασκευάζεται ο εξοπλισμός της προέρχονται από την Κίνα.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι οι ΗΠΑ κατηγορούν την μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Κίνας για κλοπή εμπορικών μυστικών, διάπραξη απάτης, παραβίαση συμφωνιών εμπιστευτικότητας και παραβίαση των κυρώσεων εναντίον του Ιράν.

Οδηγία στις ΗΠΑ για αποφυγή εξοπλισμού της Huawei

Η Ευρώπη ανησυχεί για την Huawei

Με πληροφορίες από Reuters
photo:
AP Photo

Related Posts

Περίγελος της διεθνούς κοινότητας ο Τραμπ
Περίγελος της διεθνούς κοινότητας ο Τραμπ
Τα πήρε ο Τραμπ με τον Τριντό
Τα πήρε ο Τραμπ με τον Τριντό
Έκαναν πηγαδάκι και πήραν στο ψιλό τον Τραμπ
Έκαναν πηγαδάκι και πήραν στο ψιλό τον Τραμπ
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: