Μεγάλες αλλαγές στις βραχυχρόνιες μισθώσεις

Μεγάλες αλλαγές στις βραχυχρόνιες μισθώσεις

Μεγάλες αλλαγές στις βραχυχρόνιες μισθώσεις: Νέο πλαίσιο για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb ετοιμάζει η κυβέρνηση

Αλλάζουν όλα στις βραχυχρόνιες μισθώσεις

Ένταξη σε ένα πιο προστατευμένο πλαίσιο νομοθεσίας θα πρέπει να περιμένουν όσοι ασχολούνται με την βραχυχρόνια μίσθωση. Μερικές από τις αλλαγές που έρχονται είναι η τήρηση πλήρους φακέλου για κάθε ακίνητο που μισθώνεται, η επιβολή γενικών κανόνων ασφαλείας, η υποχρεωτική ασφαλιστική κάλυψη των ακινήτων κλπ.

Συγκεκριμένα, θα τεθούν εκτός πλατφόρμας όλα τα αδήλωτα ακίνητα (όσα δεν έχουν Αριθμό Μητρώου Ακινήτου), διαδικασία που θα διεκπεραιωθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Στο επίκεντρο των αλλαγών βρίσκεται επίσης και το ζήτημα της ασφάλειας των ακινήτων που προσφέρονται στο Airbnb και το Booking, καθώς η χώρα μας καλείται να ακολουθήσει τα διεθνή πρότυπα.

Ακόμη, μια ρύθμιση που ενδέχεται να προωθηθεί είναι η ασφάλιση των ακινήτων και των επισκεπτών. Ταυτόχρονα το οικονομικό επιτελείο φέρεται πρόθυμο να συζητήσει την δυνατότητα φορολογικής αναγνώρισης των εξόδων και των πάγιων δαπανών ιδιοκτητών AirBnb όπως το νερό, η ηλεκτροδότηση, τα δημοτικά τέλη και τα κοινόχρηστα, για τις ιδιοκτησίες που είναι φυσικά δηλωμένες στην εφορία.

Το επόμενο διάστημα η ΑΑΔΕ θα στείλει e-mail στην Airbnb, ζητώντας αναλυτικά στοιχεία για 20.000 ελληνικά ακίνητα, τα οποία εμφανίζονται στις ενεργές αγγελίες της πλατφόρμας, αλλά οι ιδιοκτήτες τους ή οι διαχειριστές τους δεν έχουν δηλώσει τον Αριθμό Μητρώου Ακινήτου.

Εκτίναξη των ενοικίων έως και 30% λόγω Airbnb

Η αλματώδης ανάπτυξη της βραχυχρόνιας μίσθωσης εις βάρος της μακροχρόνιας προκάλεσε εκτίναξη των ενοικίων από 15% έως και 30% στις γειτονιές υψηλής ζήτησης. Περισσότερα από 15.000 ακίνητα διατίθενται για βραχυχρόνια μίσθωση στην Αττική, 12.000 στην πρωτεύουσα, 1.200 στο ιστορικό κέντρο.

Airbnb: σπηλιές όπου ζούσαν λεπροί, έγιναν δωμάτια με τζακούζι

Αίσθηση προκάλεσε η πρωτοβουλία ενός ευρηματικού Κρητικού για τουριστική ανάπτυξη… λόγω ΕΝΦΙΑ.

Διαμονή στη βίλα της Barbie μέσω…Airbnb

Η έπαυλη στο Μαλιμπού είναι διαθέσιμη με 60 δολάρια τη βραδιά για το διάστημα 27-29 Οκτωβρίου.

Military Houses: Η απάντηση στο Airbnb

Military Houses, η ηλεκτρονική πλατφόρμα αγοράς και ενοικίασης ακινήτων μεταξύ συναδέλφων ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας.

Φεύγουν 30.000 ακίνητα από το Airbnb

Το κέρδος της ελληνικής οικονομίας από το Airbnb

Advertisements

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Απίστευτη καταγγελία για την Cosmote
Απίστευτη καταγγελία για την Cosmote
Εκατομμύρια για επικοινωνιακή πολιτική και όχι για την υγεία
Εκατομμύρια για επικοινωνιακή πολιτική και όχι για την υγεία
Μόλις στο 3.5% του ΑΕΠ τα μέτρα της ΝΔ
Μόλις στο 3.5% του ΑΕΠ τα μέτρα της ΝΔ
Αρέσει σε %d bloggers: