Κέρδη ρεκόρ σημειώνει ξανά η Apple

Κέρδη ρεκόρ σημειώνει ξανά η Apple

Κέρδη ρεκόρ σημειώνει ξανά η Apple: Κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών ανακοίνωσε η Apple

Για τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Σεπτέμβριο, η Apple ανακοίνωσε $62,9 δισ. τζίρο και καθαρά κέρδη στα 14,1 δισ. δολάρια (2,91 δολάρια ανά μετοχή), ξεπερνώντας τις προβλέψεις για $61,5 δισ.τζίρο και $2,79 κέρδος ανά μετοχή αντίστοιχα.

Η εταιρεία πούλησε 46,9 εκατομμύρια iPhone στο τρίμηνο και συγκέντρωσε έσοδα 37,2 δισ. δολαρίων από αυτόν τον τομέα, ενώ οι αναλυτές είχαν προβλέψει πωλήσεις 47 εκατομμυρίων iPhone με έσοδα 35,6 δισ. δολαρίων.

Εντύπωση προκάλεσε η δήλωση του CFO της Apple, Luca Maestri, πως η εταιρεία θα σταματήσει να ανακοινώνει τις πωλήσεις συσκευών (unit sales) των iPhone, iPad και Mac στα οικονομικά αποτελέσματα χρήσης τριμήνων.

Το γεγονός αυτό αποτελεί μία τεράστια στροφή από την Apple και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αυτό οφείλεται στην στασιμότητα των πωλήσεων – η οποία ωστόσο δεν αντιστοιχεί στα σχετικά έσοδα.

Για παράδειγμα, αυτό το τρίμηνο οι πωλήσεις του iPhone έμειναν σταθερές στις 46.9 εκατ. μονάδες (όπως και το προηγούμενο τρίμηνο), ωστόσο τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 29%απόρροια της αύξησης των τιμών πωλήσεων των νέων μοντέλων.

Στο σημείο αυτό, αξίζει να θυμηθούμε τι είχε δηλώσει ο αείμνηστος Steve Jobs προ ετών, για τους τότε ανταγωνιστές της Apple: Usually, if they sell a lot of something, they want to tell everybody”… 

Η Apple φαίνεται πως ανεβάζει στροφές στην τιμολογιακή της πολιτική και ανεβαίνει ένα ακόμα σκαλί προς τα πάνω.

Οι τιμές των νέων προϊόντων της αυξάνονται συνεχώς, ωστόσο το πιστό αγοραστικό κοινό δεν αποθαρρύνεται και συνεχίζει να αγοράζει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της, όπως δείχνουν και τα τελευταία αποτελέσματα χρήσης.

Εντυπωσίασε η Apple με τα νέα όπλα της

Λανσαρίστηκε και το νέο iPhone XR

 

Advertisements

Related Posts

Σπίτια με εξωπραγματικό design
Σπίτια με εξωπραγματικό design
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Η πιο ερωτική χώρα παγκοσμίως
Η πιο ερωτική χώρα παγκοσμίως
Η Κρήτη από το διάστημα ανάποδα
Η Κρήτη από το διάστημα ανάποδα
Αρέσει σε %d bloggers: