Η εξοργιστική πλευρά των μεγάλων brand names!!!

Δείτε που και από ποιους φτιάχνονται τα ρούχα που αγοράζουμε από τις μεγάλες γνωστές αλυσίδες!!!

Έρευνα από ασιατική εταιρεία αποκάλυψε πως η εταιρεία H&M (αλλά και άλλες εταιρείες όπως η Topshop) που πουλά τα ιδιαιτέρως όμορφα ρούχα της σε όλο τον πλανήτη, έχει τη σκοτεινή της πλευρά. Η έρευνα έγινε σε 251 εργαζόμενους σε εργοστάσια και καταγγέλλει αναρίθμητες παραβάσεις στην εργασία.

indiantextile

Η έκθεση πραγματικά σοκάρει.

Αν είστε εργαζόμενος σε ένα εργοστάσιο προμηθευτή της H&M στην Καμπότζη και την Ινδία τότε η ζωή για εσάς είναι δύσκολη. Αν είστε δε και γυναίκα και μείνετε έγκυος, κατά πάσα πιθανότητα θα χάσετε τη δουλειά σας.

handm-factories

Η έκθεση υποστηρίζει ότι οι εργαζόμενοι από τα 11 εκ των 12 εργοστασίων στην Καμπότζη ανέφεραν περιστατικά με την λήξη της απασχόλησης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Παράλληλα, η σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας είναι σύνηθες φαινόμενο, κάτι που επιβεβαίωσαν στην Καμπότζη οι εργαζόμενοι από 9 στα 12 εργοστάσια.

Οι συμβάσεις είναι 1 μήνα ή 3 μηνών και είναι σχεδόν αδύνατο να ξεφύγεις από μια κακοπληρωμένη εργασία με κακές συνθήκες δουλειάς.

indiantextile2

Όλα τα εργοστάσια λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο και αν τύχει να αρρωστήσεις ή δεν μπορέσεις να παρευρεθείς στην ώρα σου στον εργασιακό χώρο, στην καλύτερη περίπτωση ολοκληρώνεις τη σύμβασή σου, ενώ στη χειρότερη απολύεσαι με συνοπτικές διαδικασίες.

garmentfactory

Σε περίπτωση δε που οι εργάτες θελήσουν να συνδικαλιστούν, απομακρύνονται διά ροπάλου από την δουλειά. Κάθε προσπάθεια για διαδήλωση καταλήγει σε θανάτους.

factorywork

H Η&M τονίζει συχνά τη δέσμευσή της για τη βελτίωση των συνθηκών των εργαζομένων εφοδιασμού της, αν και οι τοπικοί ακτιβιστές τόσο στην Καμπότζη όσο και στην Ινδία αμφισβητούν τους ισχυρισμούς τους.

Δείτε όμως και το σχετικό: Οι φίρμες που μας ντύνουν απασχολούν ανήλικους πρόσφυγες στα εργοστάσια τους

Advertisements

Related Posts

Πρωταθλητές στην αφραγκία οι Έλληνες
Πρωταθλητές στην αφραγκία οι Έλληνες
Γιατί σέρνεται το σπιτικό WiFi
Γιατί σέρνεται το σπιτικό WiFi;
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πως να να θωρακίσετε το WiFi σας
Πως να να θωρακίσετε το WiFi σας;
Αρέσει σε %d bloggers: