Η E.E. ζητά από την Amazon να πληρώσει 250 εκ. ευρώ σε φόρους

Το ποσό των 250 εκ. ευρώ σε φόρους καλείται να καταβάλλει η Amazon στο Λουξεμβούργο, μετά από απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής…

Μετά από την Apple, η Amazon θεωρείται από την Κομισιόν ότι δεν έχει καταβάλλει το ποσό των φόρων που θα έπρεπε από την οικονομική της δραστηριότητα στην Ευρώπη. Η Amazon θεωρείται ότι δεν έχει πληρώσει 250 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους που θα έπρεπε να έχει καταβάλλει στο Λουξεμβούργο.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, η Amazon λειτουργούσε σε καθεστώς ευνοϊκής φορολόγησης, σε αντίθεση με άλλες εταιρείες, με συνέπεια να έχει πληρώσει λιγότερους φόρους από αυτούς που θα έπρεπε να της αναλογούν.

Η Ε.Ε. πιστεύει ότι τα τρία τέταρτα των κερδών της Amazon από την ευρωπαϊκή της δραστηριότητα δεν έχουν φορολογηθεί επαρκώς, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Reuters.

H Amazon από την πλευρά της, φέρεται να είναι έτοιμη να ασκήσει έφεση στην απόφαση της Κομισιόν, προκειμένου να μην είναι αναγκασμένη να καταβάλλει το ποσό των 250 εκατομμυρίων ευρώ στο Λουξεμβούργο.

Το Λουξεμβούργο θεωρείται ότι δεν προσπάθησε αρκετά ώστε να αναγκάσει την Amazon να πληρώσει τους φόρους που της αναλογούσαν, αγνοώντας το επίπεδο της κερδοφορίας της εταιρείας.

Η Κομισιόν τονίζει σε όλους τους τόνους ότι δεν κινείται εναντίον των αμερικανικών εταιρειών, αλλά εναντίον όλων των εταιρειών που θεωρεί ότι δεν φορολογούνται επαρκώς.

Related Posts

Τι επιδόματα μοιράζει το ΥΠΟΙΚ
Τι επιδόματα μοιράζει το ΥΠΟΙΚ;
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πώς δημιουργήθηκε η Google
Πώς δημιουργήθηκε η Google;
Η Google μετρά την ατμοσφαιρική ρύπανση
Η Google μετρά την ατμοσφαιρική ρύπανση
Αρέσει σε %d bloggers: