Η Apple ξεκινά να πληρώνει φόρους στην Ιρλανδία!!!

Η Apple ξεκινάει τις πληρωμές οφειλών 14,5 δισ. ευρώ προς την Ιρλανδία αλλά παράλληλα κινεί την διαδικασία νομικά μπας και… γλιτώσει!!!

Η Apple ξεκινάει να καταβάλλει τις οφειλές της προς την Ιρλανδία, ύψους περίπου 14,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με τις πληρωμές να ολοκληρώνονται μέχρι τις αρχές του επόμενου χρόνου.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει με δημοσίευμά της η Wall Street Journal, τονίζοντας ότι η φορολογική σχέση μεταξύ Apple και Ιρλανδίας κρίθηκε «ανάρμοστη» από την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς θεωρήθηκε ότι είχε γίνει παράνομη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Η ιρλανδική κυβέρνηση προσπάθησε να αντιταχθεί στις αποφάσεις τις Ε.Ε. κάτι που οδήγησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τον περασμένο Οκτώβριο.

Η Ιρλανδία προσπάθησε να αντικρούσει τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι η Ένωση ξεπέρασε τις αρμοδιότητές της και ότι δεν είχε κατανοήσει ορισμένους από τους νόμους της χώρας.

Από την πλευρά της η Apple υποστήριξε ότι το ποσό που έπρεπε να καταβάλλει είχε υπολογιστεί λάθος.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι και οι δύο θα συνεχίσουν να εφεσιβάλουν τις δικαστικές αποφάσεις με τα χρήματα να καταβάλλονται σε ειδικό fund μέχρι η υπόθεση να τελεσιδικήσει.

Ο υπουργός οικονομικών της Ιρλανδίας έχει δηλώσει ότι η Apple θα ξεκινήσει να καταβάλλει χρήματα στο εν λόγω fund από το α΄ τρίμηνο του 2018.

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Γλεντάνε τα πλουσιόπαιδα της Ρωσίας
Γλεντάνε τα πλουσιόπαιδα της Ρωσίας
Ρομποτικό τανκ-δολοφόνο κατασκεύασε η Ρωσία
Οι πρώτοι ωφελούμενοι από την έξοδο από το μνημόνιο
Οι πρώτοι ωφελούμενοι από την έξοδο από το μνημόνιο
Αρέσει σε %d bloggers: