Η Amazon ψάχνει αποθήκες σ’ όλη την Ευρώπη

Η Amazon αναζητεί συνολικά 1.300 αποθηκευτικούς χώρους σ’ όλη την Ευρώπη…

Ο αμερικανικός κολοσσός στο χώρο της λιανικής ψάχνει για μικρές εγκαταστάσεις κοντά σε μεγάλες πόλεις, οι οποίες θα λειτουργήσουν ως τοπικά κέντρα διανομής (last-mile centers) που θα παραλαμβάνουν και θα αποθηκεύουν παραγγελίες πριν από τις τελικές παραδόσεις τους, σε πελάτες της ίδιας περιοχής.

Αν η Amazon στήσει τέτοιες αποθηκευτικές μονάδες από άκρη σ’ άκρη της Ευρώπης, θα μπορεί να εξυπηρετήσει καλύτερα τους συνδρομητές της υπηρεσίας Prime Now, που εγγυάται παράδοση των παραγγελιών εντός μιας ώρας.

Προς το παρόν, η Amazon έχει ξεκινήσει τη λειτουργία της συνδρομητικής υπηρεσίας Prime στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία. Η υπηρεσία αυτή αποδείχθηκε μεγάλη επιτυχία για την εταιρεία, καθώς το 40% των συνδρομητών της Prime δαπανούν πάνω από 1.000 € ετησίως για το Amazon, σε σύγκριση με μόνο το 8% ανάμεσα στα μη-μέλη.

Στην Amazon, το 25% των αποθηκών που μισθώνονται στο Ηνωμ. Βασίλειο

Η αμερικανική εταιρία «πατάει γκάζι», σ’ ό,τι αφορά στο σύνολο των αποθηκών της στο Ηνωμ. Βασίλειο, παρότι διαθέτει ήδη αρκετό χώρο διαθέσιμο στο πλαίσιο της εκεί εφοδιαστικής της αλυσίδας.

Έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε πέρυσι από την εταιρία κτηματομεσιτών Savills έδειξε ότι η Amazon ελέγχει πάνω από το ένα τέταρτο του συνόλου των μισθωμένων αποθηκευτικών χώρων στο Ηνωμ. Βασίλειο, τους οποίους αξιοποιεί ολοένα και περισσότερο ως ορμητήριο προκειμένου να επεκτείνει την παρουσία της στην Ευρώπη.

Νωρίτερα, αυτό το μήνα, ξεκίνησε τη λειτουργία της και η επιχειρηματική (Β2Β) μονάδα Amazon Business, η οποία αφενός θα προμηθεύει απευθείας προϊόντα στις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, αφετέρου θα ενεργεί ως μεσάζων μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος.

Θεωρείται, τέλος, θέμα χρόνου για την Amazon να παρουσιάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο και το δικό της brand στο χώρο της μόδας

Related Posts

Ίσως η πιο μαγευτική infinity πισίνα που υπάρχει
Ίσως η πιο μαγευτική infinity πισίνα που υπάρχει
10 μοναδικές rooftop πισίνες
10 μοναδικές rooftop πισίνες
Οι 9 πιο εξωπραγματικές πισίνες στον Κόσμο
Οι 9 πιο εξωπραγματικές πισίνες στον Κόσμο
Βρήκαμε την πιο βαθιά πισίνα στον κόσμο
Βρήκαμε την πιο βαθιά πισίνα στον κόσμο!!!
Αρέσει σε %d bloggers: