Amazon παρακολουθεί τους εργαζομένους της

Η Amazon παρακολουθεί τους εργαζομένους της

Με ειδικό βραχιόλι η Amazon παρακολουθεί τους εργαζομένους της στην Ιταλία. Πως αντιδρούν οι Ιταλοί;

Η Amazon κατοχύρωσε ένα ηλεκτρονικό σύστημα που ανιχνεύει τις κινήσεις των χεριών των υπαλλήλων της. Ο στόχος προφανώς είναι η παρακολούθηση της εργασίας στις αποθήκες της. Το όλο… concept έχει προκαλέσει ήδη την κατακραυγή στην Ιταλία.

To… σύστημα “ανίχνευσης” των κινήσεων των χεριών ενός υπαλλήλου

Αυτό το σύστημα “ανίχνευσης” των κινήσεων των χεριών ενός υπαλλήλου θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση της ολοκλήρωσης των έργων που τους έχουν ανατεθεί. Και έτσι θα “παρακολουθείται” η απογραφή και η προετοιμασία των παραγγελιών.

Αυτή είναι τουλάχιστον η επίσημη εξήγηση στα επίσημα έγγραφα που σχετίζονται με αυτήν την ευρεσιτεχνία. Τα συγκεκριμένα έγγραφα δημοσίευσε ο ιστότοπος Geekwire.

Η συσκευή «προβλέπεται να τοποθετείται κοντά στο χέρι ώστε να εκπέμπει δονήσεις» οι οποίες θα κατευθύνουν τον εργαζόμενο, σημειώνεται στο έγγραφο.

Λάθος ο θόρυβος για την συγκεκριμένη “πατέντα” της Amazon

«Η φημολογία σχετικά με αυτήν πατέντα είναι εσφαλμένη» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος τύπου της Amazon.

«Καθημερινά, σε οποιαδήποτε επιχείρηση στον κόσμο, οι υπάλληλοι χρησιμοποιούν σκάνερ στο χέρι για να κάνουν την απογραφή και να προετοιμάσουν τις παραγγελίες», συμπλήρωσε η ίδια.

«Η τοποθέτηση αυτού του εξοπλισμού σύντομα στον καρπό των υπαλλήλων θα τους επιτρέπει να έχουν τα χέρια τους ελεύθερα και να μην έχουν συνεχώς το βλέμμα τους στραμμένο σε οθόνες» εξήγησε η Amazon.

Επίσης εκτιμά ότι εάν αυτή η ιδέα υλοποιηθεί κάποια στιγμή, θα βελτιώσει τον τρόπο οργάνωσης των υπαλλήλων οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με την προετοιμασία των παραγγελιών.

Η “πατέντα” πάντως έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις

Η ιδέα έχει ήδη πυροδοτήσει σφοδρές αντιδράσεις στην Ιταλία. Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης Πάολο Τζεντιλόνι σημείωσε ότι «η πρόκληση είναι να γίνεται ποιοτική δουλειά και όχι η εργασία με ένα βραχιόλι».

«Άνθρωπος ή σκλάβος; Θέλω να επανέλθει η αξιοπρέπεια στην εργασία, ορισμένες πολυεθνικές εκμεταλλεύονται, ασκούν πιέσεις και κατόπιν απορρίπτουν. Αρκετά!» ήταν η αντίδραση του ηγέτη της Λέγκας του Βορά Ματέο Σαλβίνι.

«Μπλόκο» μετά το σάλο για τα «βραχιόλια παρακολούθησης» της Amazon στους εργαζόμενους!!!

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, Κάρλο Καλέντα, κατέστησε σαφές ότι στην Ιταλία δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ποτέ τα «ηλεκτρονικά βραχιόλια» της Amazon.

Η όλη ιδέα, σύμφωνα με τον Τύπο, ήταν να εξακριβωθεί αν οι εργαζόμενοι είναι αρκετά γρήγοροι και παραγωγικοί.

Ο Καλέντα πρόσθεσε ότι σε συνάντησή του με αντιπροσωπεία της εταιρίας, πρόσθεσε ότι «τα μόνα βραχιόλια που χρησιμοποιούνται, στην Ιταλία, είναι εκείνα των χρυσοχόων».

«Οι εκπρόσωποι της εταιρίας φαίνεται ότι κατάλαβαν», τόνισε ο υπουργός.

Παράλληλα, την χρήση των ηλεκτρονικών βραχιολιών απέρριψε και η ιταλική Κρατική Αρχή για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων.

«Μια τέτοια πρωτοβουλία θα ήταν σε αντίθεση με την νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών, τόσο Ιταλία όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη», υπογραμμίζει η Αρχή.

Το δε ιταλικό υπουργείο Εργασίας προσθέτει ότι τα «βραχιόλια» αυτά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς την συναίνεση των συνδικάτων.

Από την άλλη το Κίνημα Πέντε Αστέρων κατηγορεί την κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι, ότι με τις μεταρρυθμίσεις της, άνοιξε τον δρόμο σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.

Παραγωγικότητα: ποιες συνήθειες την βλάπτουν;

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Geekwire

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

6 «πιασάρικα» ονόματα σε αυτοκίνητο
6 «πιασάρικα» ονόματα σε αυτοκίνητο
Οι δεξιότητες που αναζητούν οι εταιρείες
Οι δεξιότητες που αναζητούν οι εταιρείες
Οι καλύτερες χώρες για να κάνεις μπίζνες
Οι καλύτερες χώρες για να κάνεις μπίζνες
Τα ταμπλό αυτοκινήτων στο μέλλον
Τα ταμπλό αυτοκινήτων στο μέλλον
Αρέσει σε %d bloggers: