Επικίνδυνος ο αποκλεισμός της Huawei για ΗΠΑ

Επικίνδυνος ο αποκλεισμός της Huawei για ΗΠΑ;

Επικίνδυνος ο αποκλεισμός της Huawei για ΗΠΑ; Η Google πιστεύει ότι ο αποκλεισμός της Huawei είναι επικίνδυνος για τις ΗΠΑ

Ο αποκλεισμός που έθεσε ο Donald Trump τον προηγούμενο μήνα στη Huawei έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα. Κάθε μέρα εμφανίζονται αναφορές για εταιρείες οι οποίες σταματάνε αναγκαστικά τις σχέσεις τους με τη Huawei και αρκετές από αυτές αναφέρουν πόσο επιζήμιο είναι όλο αυτό τόσο για την κινέζικη κατασκευάστρια όσο και για τις ίδιες.

Ωστόσο, αρκετές αμερικάνικες εταιρείες προσπαθούν να λογικέψουν την αμερικάνικη κυβέρνηση και κάνουν συζητήσεις για να βρεθεί μία πιθανή λύση. Μάλιστα, πρόσφατα, εμφανίστηκε μία αναφορά η οποία ισχυρίζεται ότι η Google χρησιμοποιεί ως επιχείρημα ότι το νέο OS της Huawei θα αποτελεί ακόμη μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η Google ζητάει από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να κάνει μία εξαίρεση για τον αμερικανικό κολοσσό ώστε να μπορεί να συνεχίσει τη συνεργασία της με τη Huawei. Με αυτόν τον τρόπο η κινέζικη εταιρεία θα συνεχίσει να κυκλοφορεί συσκευές εξοπλισμένες με Android και δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει το δικό της OS.

Ως εναλλακτική, η Google ζητάει μία ακόμη παράταση, αρκετά μεγαλύτερη αυτή τη φορά, για να επιτραπεί στη Huawei να διατηρήσει ενημερωμένες τις Android συσκευές της που βρίσκονται ήδη στην αγορά.

Ανώτερα στελέχη της Google υποστηρίζουν ότι από τον Αύγουστο και μετά η Huawei δεν θα μπορεί να ενημερώνει τις συσκευές της κάτι που θα την οδηγήσει στην αναγκαστική χρήση ενός εναλλακτικού OS. Η Google θεωρεί πως αυτό το λειτουργικό σύστημα θα έχει περισσότερα bug και θα είναι πιο ευάλωτο στις απειλές και τα hack.

Η Google στηρίζει τη θεωρία αυτή στο γεγονός ότι η Huawei θα βγάλει το συντομότερο δυνατό το OS κάτι που θα σημαίνει ότι δεν έχουν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι ασφαλείας και αποσφαλμάτωσης του λειτουργικού συστήματος. Σε αυτή τη περίπτωση η αμερικανική κυβέρνηση δεν θα έχει να ανησυχεί μόνο για απειλές από την Κίνα.

Φυσικά, η Google όπως και άλλες εταιρείες δεν ανησυχούν τόσο για τη Huawei, αλλά για τα χρήματα που θα χάσουν οι ίδιες από τη στιγμή που θα τεθεί σε ισχύ ο αποκλεισμός τον Αύγουστο.

Η Huawei με δικό της νέο λειτουργικό

photo: pixabay.com

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Άγνωστες ιστορίες για πολύ γνωστά brand names
Άγνωστες ιστορίες για πολύ γνωστά brand names
Δεν ξέρουν ότι Instagram και WhatsApp είναι του Facebook
Δεν ξέρουν ότι Instagram και WhatsApp είναι του Facebook
Το soundtrack του Last Christmas
Το soundtrack του Last Christmas
Αρέσει σε %d bloggers: