Δικαστικό μπλόκο στα Airbnb's

Δικαστικό μπλόκο στα Airbnb’s

Δικαστικό μπλόκο στα Airbnb’s: Δικαστική απόφαση στο Ναύπλιο δημιουργεί πρόβλημα για την Airbnb στην Ελλάδα

Μια δικαστική απόφαση με ιδιαίτερη σημασία, στην Ελλάδα όπου η Airbnb εξαπλώθηκε γρήγορα τα τελευταία χρόνια, πήρε το Δικαστήριο Ναυπλίου απαγορεύοντας οριστικά την βραχυπρόθεσμη μίσθωση διαμερίσματος μέσω Airbnb, σε πολυκατοικία της πόλης.

Δικαστικό μπλόκο στα Airbnb’s: Δικαστική απόφαση στο Ναύπλιο δημιουργεί πρόβλημα για την Airbnb στην Ελλάδα

Η απόφαση ανοίγει το δρόμο για παρόμοιες υποθέσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στην ουσία, η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ναυπλίου δέχεται την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των υπολοίπων ιδιοκτητών διαμερισμάτων της πολυκατοικίας, οι οποίοι καλούν την ιδιοκτήτρια που μισθώνει το σπίτι της με Airbnb να μην επαναλάβει στο μέλλον την επαγγελματική χρήση, ως τουριστικού καταλύματος.

Επίσης, απειλεί εις βάρος της προσωπική κράτηση ενός μηνός και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ για κάθε παράβαση του διατακτικού της παρούσας απόφασης.

Τέλος, επιβάλλει σε βάρος της την δικαστική δαπάνη των αιτούντων, την οποία ορίζει στο ποσό των τριακοσίων (300,00) ευρώ.

Είχε προηγηθεί η πρώτη στα χρονικά προσωρινή διαταγή που απαγορεύει βραχυχρόνια και ευκαιριακή μίσθωση σε πολυκατοικία, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στις 25/9/2019 και την απόφαση 263/2019 που εκδόθηκε στις 7/11/2019.

Τα παράπονα των υπόλοιπων ιδιοκτητών

Ανάμεσα στους λόγους για τους οποίους οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες κινήθηκαν νομικά είναι:

  • η μόνιμη κατάληψη της πισίνας της πολυκατοικίας από τους πελάτες της ιδιοκτήτριας που δέχθηκε την αγωγή,
  • η φασαρία που έκαναν οι ένοικοι,
  • τα απορρίμματα που άφηναν οι τελευταίοι σε κοινόχρηστους χώρους,
  • η κατάληψη των θέσεων parking και πολλά ακόμα.

Τέλος, ενώ σύμφωνα με την καταχώρηση, στο ακίνητο μπορούσαν να φιλοξενηθούν έως δέκα άτομα, οι καταγγέλλοντες υποστήριξαν πως συχνά έμεναν περισσότεροι.

Το δικαστήριο Ναυπλίου απαγορεύει την ενοικίαση σπιτιού ως Airbnb

Απόφαση-σταθμός του πρωτοδικείου Ναυπλίου απαγορεύει την ενοικίαση διαμερίσματος μέσω AirBnB. Τη σχετική προσφυγή είχαν κάνει άλλοι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων της πολυκατοικίας, επικαλούμενοι σχετικό περιορισμό στον κανονισμό.


  • Το fygamediakopes.gr παρέχει στα μέλη του πρόσβαση σε ένα δίκτυο με περισσότερα από 700.000 ξενοδοχεία σε όλον τον κόσμο σε τιμές χονδρικής.
  • Τα μέλη του fygamediakopes.gr δεν επιβαρύνονται με προμήθεια για τις κρατήσεις που πραγματοποιούν μέσα από το δίκτυο για ξενοδοχεία, αεροπορικά εισιτήρια, ενοικιάσεις αυτοκινήτων και άλλες υπηρεσίες.
  • Οι υπηρεσίες του fygamediakopes.gr παρέχονται στα μέλη του μέσα από τις κάρτες μέλους οι οποίες έχουν 3μηνη, 6μηνη ή ετήσια διάρκεια και κοστίζουν από 35,80€ μέχρι 55,80€ με εξαίρεση την trial κάρτα μέλους που παρέχεται δωρεάν. 

Κορυφαίος χορηγός των Ολυμπιακών η Airbnb

info: dikaiologitika.gr

Advertisements

Related Posts

Ανοίγουν λέσχες καπνού παντού
Ανοίγουν λέσχες καπνού παντού
Για το τζάκι ισχύει ότι και για το κάπνισμα
Για το τζάκι ισχύει ότι και για το κάπνισμα
Εναλλακτική και
Εναλλακτική και “πράσινη” λύση τα ενεργειακά τζάκια
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: