Δεσμεύτηκαν οι μετοχές του Σάλλα στην Παγκρήτια Τράπεζα

Δεσμεύτηκαν οι μετοχές του Σάλλα στην Παγκρήτια Τράπεζα: Δεσμεύτηκαν οι μετοχές του Μιχάλη Σάλλα στην Παγκρήτια, τι απαντά ο ίδιος;

Με εντολή της Αρχής για τη Νομιμοποίηση Εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, η δέσμευση των μετοχών που κατέχει στην Παγκρήτια Τράπεζα ο Μιχάλης Σάλλας.

«Δεν αφορά εμένα προσωπικά, δέχομαι επιθέσεις» υποστηρίζει σε απάντησή του ο πρώην πρόεδρος της Τρ. Πειραιώς.

Η δέσμευση δεν αφορά μόνο τις μετοχές του πάλαι ποτέ ισχυρού άντρα της Τράπεζας Πειραιώς αλλά και τις μετοχές εταιρειών συμφερόντων του οι οποίες επίσης μετέχουν στην Παγκρήτια Τράπεζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, η δέσμευση έγινε με αφορμή ανοιχτά μέτωπα που έχει με την Δικαιοσύνη ο επί 25 χρόνια πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας, και αφορούν σε δραστηριότητες του ως επικεφαλής της Τράπεζας για κάποιες μάλιστα από τις οποίες πριν από περίπου ενάμιση χρόνο του είχαν ασκηθεί και ποινικές διώξεις.

Με αφορμή μάλιστα πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για πεπραγμένα της προηγούμενης Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς γράφτηκε πρόσφατα ότι έχουν δεσμευθεί και τραπεζικοί λογαριασμοί του μεγαλομετόχου της Παγκρήτιας Τράπεζας για υπόθεση σχετική με παραβίαση των capital controls και συγκεκριμένα σε επισφαλείς χορηγήσεις ύψους 282 εκατ. ευρώ που δόθηκαν από την Τράπεζα Πειραιώς σε εταιρείες ΑΠΕ το 2016.

Δικαστική κόντρα Σάλλα – Τράπεζας της Ελλάδος

Απ’ την πλευρά του ο Μιχάλης Σάλλας έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας αγωγή κατά της Διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), σχετικά με το επίμαχο πόρισμα υποστηρίζοντας ότι δεν λήφθηκαν υπόψη γεγονότα που ακολούθησαν μετά τη σύνταξη του πορίσματος και εξηγήσεις που παρασχέθηκαν, με αποτέλεσμα να έχει υποστεί περιουσιακή ζημία και ηθική βλάβη.

Tι απαντά ο Μιχ. Σάλλας;

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τη δέσμευση μεριδίων στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, ο κ. Μιχάλης Σάλλας δήλωσε σχετικά τα εξής:

«Δεν θεωρώ τυχαίο ούτε το χρόνο ούτε τα κίνητρα των χθεσινών διαρροών προς τον Τύπο, συγκεκριμένης Δημόσιας Αρχής. Η δέσμευση για την οποία κάνουν λόγο τα δημοσιεύματα, πέραν του ότι ανάγεται σε παρελθόντα χρόνο και έχει ήδη προσβληθεί ενώπιον των αρμόδιων Δικαστικών Αρχών, δεν αφορά εμένα προσωπικά, αφού δεν είμαι μεριδιούχος της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας. Αφορά στην πολυμετοχική LYKTOS PARTICIPATIONS, εταιρία αποκλειστικού σκοπού, στην οποία συμμετέχω ως μέτοχος. Η εταιρία, ουδεμία σχέση έχει με οποιαδήποτε υπόθεση σχετική με την Τράπεζα Πειραιώς και ο σκοπός που δημιουργήθηκε ήταν η συμμετοχή και η ανάπτυξη της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας. Η δέσμευση των μεριδίων από την Αρχή συνδέθηκε ανεξήγητα με δάνειο της Τράπεζας Πειραιώς σε επιχειρηματικό όμιλο, το οποίο από μηνών έχει εξοφληθεί ολοσχερώς, και ουδόλως αφορά τη LYKTOS PARTICIPATIONS.

Από την πρώτη στιγμή που εκδήλωσα ενδιαφέρον για τη συμμετοχή μου στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα δέχομαι επιθέσεις τις οποίες αντιμετωπίζω με κάθε νόμιμο μέσο. Σε όλη αυτή τη συγκυρία δεν θα πρέπει να παραβλέπεται ότι σημαντική βλάβη υφίσταται παράλληλα και ο θεσμός των συνεταιριστικών τραπεζών. Έχω ήδη επιδιώξει με τις κατάλληλες δικαστικές ενέργειες κατά παντός υπευθύνου και θα συνεχίσω να το πράττω, την αποκατάσταση της φήμης, του ονόματος και της περιουσιακής μου ζημίας.

Ανεξάρτητα από τα εμπόδια που παρουσιάζονται, συνεχίζω κανονικά τις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες».

Έκανε ξέπλυμα μαύρου χρήματος ο Σάλλας;

Με το γάντι σφάζει ο Σάλλας τον Στουρνάρα

Related Posts

Μπάλα πάει και το πρωτογενές πλεόνασμα
Μπάλα πάει και το πρωτογενές πλεόνασμα
Απόλυτη υποκρισία από Στουρνάρα
Απόλυτη υποκρισία από Στουρνάρα
Δίωξη για θαλασσοδάνεια στο «δεξί χέρι» του Στουρνάρα
Δίωξη για θαλασσοδάνεια στο «δεξί χέρι» του Στουρνάρα
Το ράλι των ελληνικών τραπεζών
Το ράλι των ελληνικών τραπεζών
Αρέσει σε %d bloggers: