Αποκτά δικό της στόλο αυτόνομων οχημάτων η Uber!!!

Σχέδια της Uber για αγορά μέχρι και 24.000 αυτόνομων οχημάτων από τη Volvo…

Να αγοράσει μέχρι και 24.000 αυτόνομα οχήματα από τη Volvo σχεδιάζει η Uber, σηματοδοτώντας τη μετάβαση της αμερικανικής εταιρείας από υπηρεσία ride hailing σε ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια ενός στόλου αυτοκινήτων.

Στο πλαίσιο αυτής της μη δεσμευτικής συμφωνίας- πλαισίου, αναφέρει το Reuters, η Uber θα μπορούσε να κερδίσει έδαφος στην «κούρσα» της Σίλικον Βάλεϊ για τα αυτόνομα οχήματα. Ο συνδυασμός των οχημάτων της Volvo με τα συστήματα αυτόνομης κίνησης της Uber βασίζεται στην τριετή συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών, και λαμβάνει χώρα ενώ το τμήμα αυτόνομων οχημάτων της Uber έχει γίνει στόχος αγωγής σχετικά με εμπορικά μυστικά και αποχωρήσεις σημαντικών στελεχών.

Η Volvo ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως θα παρέχει στην Uber το XV90 SUV, εξοπλισμένο με τεχνολογία αυτόνομης κίνησης, στο πλαίσιο μιας μη αποκλειστικής συμφωνίας από το 2019 ως το 2021.

Εκπρόσωπος της Volvo είπε πως η συμφωνία έχει να κάνει με μέχρι 24.000 οχήματα. Το σύστημα αυτόνομης κίνησης που θα χρησιμοποιείται στα οχήματα της Volvo– τα οποία δεν έχουν κατασκευαστεί ακόμα- αναπτύσσεται από το Advanced Technologies Group της Uber.

Εάν η Uber αγοράσει όντως τα 24.000 οχήματα, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη παραγγελία που έχει δεχτεί η Volvo και για τη μακράν μεγαλύτερη πώληση στη βιομηχανία αυτόνομων οχημάτων, δίνοντας στην Uber τον πρώτο πραγματικά δικό της στόλο αυτοκινήτων.

Η τιμή ενός νέου Volvo XC90 θα αρχίζει από τα 50.000 δολάρια.

Σημειώνεται ότι η Uber δοκιμάζει πρωτότυπα της Volvo εδώ και πάνω από έναν χρόνο, με οδηγούς ασφαλείας σε ετοιμότητα για να παρέμβουν σε περίπτωση εκδήλωσης προβλήματος, στο Τέμπε της Αριζόνα και στο Πίτσμπεργκ.

Θεωρητικά, τα αυτοκίνητα της Uber θα είναι διαθέσιμα μέσω της εφαρμογής της και θα παραλαμβάνουν και εξυπηρετούν επιβάτες χωρίς να έχουν τα ίδια οδηγό. Δεν έχουν αποκαλυφθεί οικονομικές λεπτομέρειες σχετικά με τη συμφωνία.

Related Posts

Ξεπουλάνε και τα ασφαλιστικά χρέη στα Funds
Ξεπουλάνε και τα ασφαλιστικά χρέη στα Funds
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωταθλητές κόσμου στο άγχος οι Έλληνες
Πρωταθλητές κόσμου στο άγχος οι Έλληνες
Τα smartphone προκαλούν εθισμό στα παιδιά
Τα smartphone προκαλούν εθισμό στα παιδιά
Αρέσει σε %d bloggers: