Ακριβότερα και άφαντα τα φοιτητικά σπίτια

Ακριβότερα και άφαντα τα φοιτητικά σπίτια

Ακριβότερα και άφαντα τα φοιτητικά σπίτια: Οι τιμές των ενοικίων έχουν ανέβει στις φοιτητουπόλεις, αλλά και το Airbnb δεν αφήνει διαθέσιμα σπίτια!!!

Κάθε χρόνο, από τη στιγμή που βγαίνουν οι βάσεις, ξεκινά το ταξίδι της αναζήτησης σπιτιού για χιλιάδες φοιτητές. Πλέον, η εύρεση φοιτητικής στέγης στην Ελλάδα θυμίζει κυνήγι θησαυρού για τους πρωτοετείς και τους γονείς τους.

Η μείωση των εσόδων των νοικοκυριών τα τελευταία χρόνια έχει ως αποτέλεσμα η ελληνική οικογένεια να σπουδάζει τα παιδιά της με κριτήριο επιλογής τη φοίτηση στον τόπο κατοικίας της.

Η κατάσταση όμως περιπλέκεται για όσους περνούν σε άλλες πόλεις από τις μισθώσεις τύπου Αιrbnb, αφού στις περισσότερες πόλεις που υποδέχονται φοιτητές, αλλά ταυτόχρονα είναι και τουριστικές, υπάρχει μικρή προσφορά, τσουχτερές τιμές και μεγάλη ζήτηση.

Στις εν λόγω περιοχές όσο το απόθεμα των διαθέσιμων σπιτιών περιορίζεται τόσο τα ενοίκια παίρνουν την ανιούσα.

Δυσεύρετα τα διαμερίσματα για φοιτητές λόγω Airbnb

Στην μεγάλη δυσκολία των φοιτητών να βρουν σπίτι προς ενοικίαση στην Αθήνα λόγω της αύξησης της βραχυπρόθεσμης μίσθωσης, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου μεσιτών Α. Φικιώρης.

Αύξηση τιμών με παράλληλη μείωση της προσφοράς ακινήτων δείχνουν οι ιστοσελίδες εύρεσης σπιτιού

Μια απλή βόλτα στις ιστοσελίδες εύρεσης σπιτιού, πχ στον Spitogato (www.spitogatos.gr) αρκεί για να βγει ως ένα πρώτο συμπέρασμα το ότι οι γονείς θα βάλουν βαθύτερα το χέρι στην τσέπη αν λάβουμε υπόψιν μας τις τιμές ενοικίασης κατοικιών στις φοιτητουπόλεις και κάνοντας την σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά

Ένα πρώτο λοιπόν συμπέρασμα είναι ότι οι τιμές των ακινήτων προς ενοικίαση έχουν αυξηθεί και το δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι η προσφορά ακινήτων προς ενοικίαση έχει μειωθεί σε δραματικά επίπεδα…

Και αν μιλάμε βέβαια για φοιτητούπολη που είναι παράλληλα και σε τουριστική περιοχή, τότε… ας μην πούμε πολλά καλύτερα διότι η κατάσταση είναι μάλλον απογοητευτική…

Δεν βρίσκουν σπίτι οι φοιτητές στην Κρήτη!!!

Το πρόβλημα σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο τα τελευταία χρόνια έχει προβληματίσει το Πανεπιστήμιο, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους φορείς της Κρήτης.

Και όμως κατά κοινή ομολογία και παρά τις όποιες παρεμβάσεις προς υπουργείο ιδιοκτήτες ακινήτων, ξενοδόχους και άλλους εμπλεκόμενους με το θέμα, λύση ή λύσεις δεν βρίσκονται. Ακόμη και στέγη να βρουν οι φοιτητές, τα ενοίκια είναι υψηλά ή καλούνται να εγκαταλείψουν τα διαμερίσματα τους τον μήνα Απρίλιο.

Η αιτία του προβλήματος σύμφωνα με όσα δηλώνουν εκπρόσωποι φορέων είναι μία:

Οι διαδικτυακές πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης που έχουν πιάσει στα «δίκτυα τους» τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων που φυσικά δεν λένε όχι στο γρήγορο, άμεσο και σεβαστό κέρδος από το ενοίκιο για διανυκτερεύσεις τουριστών κάθε μέρα…

Από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο και από σπίτι σε σπίτι στο Ρέθυμνο

Η περιπλάνηση των φοιτητών από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο και από σπίτι σε σπίτι είναι ένα φαινόμενο που πρέπει να πάψει να υφίσταται.

Ακόμα δυσκολότερη η εύρεση φοιτητικού σπιτιού στο Ηράκλειο

Το πρόβλημα με την διάθεση οικιών προς ενοικίαση στο Ηράκλειο υπήρχε ανέκαθεν όπως μάλιστα είχε αναφέρει πέρυσι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Άρτεμις Μαυράκη πρόεδρος των μεσιτών Ηρακλείου. Φέτος η κατάσταση αναμένεται ακόμα δυσκολότερη με κύκλους της αγοράς ακινήτων να κάνουν λόγο για ζήτηση που αγγίζει ακόμα και το 60%!!! Ωστόσο, τα ακίνητα που ήδη υπάρχουν δεν μπορούν να καλύψουν μια τέτοια ζήτηση προφανώς…

Δεν υπάρχουν διαθέσιμα φοιτητικά σπίτια στα Χανιά

Σε γρίφο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η διαδικασία εξεύρεσης φοιτητικής στέγης στα Χανιά φαινόμενο που τα τελευταία πέντε χρόνια παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Χαρακτηριστικό της εικόνας της αγοράς στα Χανιά είναι το ότι στον τοπικό Τύπο οι αγγελίες για ενοικίαση κατοικιών είναι ελάχιστες με τις περισσότερες να αφορούν μεγάλα σπίτια ενώ και τα ενοικιαστήρια έχουν «εξαφανιστεί» από την πόλη.

Χρήσιμα tips για ενοικίαση φοιτητικού σπιτιού

Advertisements

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πιο δύσκολη η απογείωση των αεροπλάνων
Πιο δύσκολη η απογείωση των αεροπλάνων
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Οι Έλληνες συνταξιούχοι καλοπερνάνε
Οι Έλληνες συνταξιούχοι καλοπερνάνε
Αρέσει σε %d bloggers: