Άγνωστες ιστορίες για πολύ γνωστά brand names

Άγνωστες ιστορίες για πολύ γνωστά brand names

Άγνωστες ιστορίες για πολύ γνωστά brand names: Δείτε μερικά άγνωστα στοιχεία πίσω από πάρα πολύ γνωστά brand names!!!

Μιλάμε για πολύ γνωστά ονόματα στον χώρο της τεχνολογίας κυρίως αλλά και του σύγχρονου lifestyle πίσω από οποία κρύβονται μερικές άκρως ενδιαφέρουσες ιστορίες αλλά μάλλον άγνωστες για τους περισσότερους από εμάς. Πάμε στην συνέχεια να τις δούμε μια προς μια…

Αλήθεια ξέρετε από που προήλθε το όνομα της Yahoo;

Η επωνυμία Yahoo αποτελεί ακρωνύμιο του “Yet Another Hierarchical Officious Oracle” (άλλο ένα ιεραρχικό αυταρχικό μαντείο). Ήταν όμως και ένα φανταστικό είδος, που εμφανίστηκε στα «Ταξίδια του Γκιούλιβερ», το οποίο χαρακτηρίζεται ως αγενές, θορυβώδες και βίαιο.

Γιατί στα Starbucks χρησιμοποιούν στρογγυλά τραπέζια;

Τα Starbucks χρησιμοποιούν αρκετά στρογγυλά τραπέζια, για να μην νιώθουν μόνοι οι πελάτες που δεν έχουν παρέα. Οι ψυχολόγοι διατείνονται ότι σε αντίθεση με τα τραπέζια που έχουν γωνίες, τα στρογγυλά κάνουν τον μοναχικό επισκέπτη να αισθάνεσαι σαν να βρίσκεται μόνος στο σπίτι του (αυτή η άνεση συνήθως τροφοδοτεί και την κατανάλωση).

Κι όμως το όνομα της Pepsi-Cola έχει ελληνική… καταγωγή!!!

Η Pepsi-Cola, που αρχικά προωθήθηκε ως «Brad’s Drink», πήρε το όνομά της, το 1898, από τον ελληνικό όρο «dyspepsia» (δυσπεψία), καθότι ο δημιουργός του, Caleb Bradham, πίστευε ότι το αναψυκτικό του αποτελούσε μια υγιεινή επιλογή που βοηθούσε στην πέψη.

Γιατί έχουν τόσο μεγάλη επιτυχία τα κρεβάτια της ΙΚΕΑ;

Ένας στους 10 Ευρωπαίους έχει «συλληφθεί» σε κρεβάτι ΙΚΕΑ. Αν και δεν γνωρίζουμε αν το νούμερο είναι αληθινό, καθώς η έρευνα αμφισβητείται (τα ίδια τα ΙΚΕΑ δήλωσαν άγνοια), εντούτοις κρίνοντας από την επιτυχία των κρεβατιών της σουηδικής εταιρείας, μάλλον δεν θα απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Πόσο πιο ακριβά θα ήταν τα iPad αν ήταν… mad in USA και όχι made in China;

Το iPad 2 θα κόστιζε 1.140 δολάρια, αντί για 729 που ήταν η τιμή του, αν κατασκευαζόταν στην Αμερική (όπου και θα δημιουργούνταν 67.000 νέες θέσεις εργασίας) και όχι στην Κίνα. Σύμφωνα με υπολογισμούς, στην Κίνα το ανά μονάδα κόστος (εργατικό και λειτουργικό) ήταν 330 δολάρια, έναντι 630, αν η παραγωγή ήταν στην Αμερική.

Δεν ξέρουν ότι Instagram και WhatsApp είναι του Facebook

Advertisements

Related Posts

Η Σελήνη συρρικνώνεται και σείεται
Η Σελήνη συρρικνώνεται και σείεται
Πως αλλάζουν οι άνθρωποι με το χρήμα
Πως αλλάζουν οι άνθρωποι με το χρήμα;
Ο πιο πλούσιος όλων των εποχών
Ο πιο πλούσιος όλων των εποχών
Ποιος είναι ο πλουσιότερος στον κόσμο
Ποιος είναι ο πλουσιότερος στον κόσμο;
Αρέσει σε %d bloggers: