Πέρασε την Apple σε αξία η μητρική της Google

Η μητρική της Google, Alphabet, πέρασε σε αξία την Apple και γίνεται η εταιρεία με την μεγαλύτερη αξία σε παγκόσμιο επίπεδο

Τα οικονομικά αποτελέσματα της Alphabet για το δ’ τρίμηνο του 2015 κινήθηκαν σε ύψη ρεκόρ, με τα κέρδη για τη συγκεκριμένη περίοδο να διαμορφώνονται στα 21,33 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η κύρια πηγή της κερδοφορίας της Alphabet παραμένει η Google, στην οποία αναλογεί το 98% των εσόδων της μητρικής εταιρείας.

Η Alphabet έχει πλέον αξία στο χρηματιστήριο που αγγίζει τα 553 δισεκατομμύρια δολάρια, με την ανταγωνίστρια Apple να έχει αξία στα 538 δισεκατομμύρια δολάρια. Μπορεί τα επιμέρους τμήματα και οι εταιρείες που ανήκουν στην Alphabet να είναι πολλές, αλλά από άποψη οικονομικών αποτελεσμάτων πρακτικά μπορεί να χωριστεί σε δύο μέρη, στις υπηρεσίες της Google και τις άλλες δραστηριότητες.

alphabet-structure

Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της Google παραμένει το μοντέλο πληρωμών με τα Clicks στις διαφημίσεις, ενώ τα κέρδη από το Google Play Store και των υπηρεσιών cloud έφτασαν τα 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 24% σε σχέση με πέρυσι. Οι αναλυτές δεν είδαν εκπλήξεις στα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Alphabet, αλλά οι εταιρείες που ανήκουν σε αυτή δείχνουν και αυτές ότι επηρεάζονται από την παγκόσμια οικονομία και τις αλλαγές στις τάσεις της.

Related Posts

Κορυφαία η Ελλάδα στις μεταφορές LNG
Κορυφαία η Ελλάδα στις μεταφορές LNG
Θα ταξιδεύατε με αεροπλάνο χωρίς πιλότο
Θα ταξιδεύατε με αεροπλάνο χωρίς πιλότο;
Εσείς θα ταξιδεύατε με πλοίο δίχως καπετάνιο
Εσείς θα ταξιδεύατε με πλοίο δίχως καπετάνιο;
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: