Έρχονται τα έπιπλα που θα φορτίζουν και smartphones…

Έρχονται έπιπλα από τα IKEA που θα φορτίζουν και smartphones…

Η IKEA φιλοδοξεί να εκμεταλλευτεί όλη την ενέργεια που πηγαίνει χαμένη με την μορφή της θερμότητας από τις συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Μάλιστα, η εταιρεία θέλει να εκμεταλλευτεί ακόμα και την θερμότητα από την ζεστή κούπα του καφέ στο τραπέζι μας. Ουσιαστικά, ένα έπιπλο της IKEA θα μπορεί να περιέχει θερμοηλεκτρικές γεννήτριες, οι οποίες θα έχουν την ικανότητα να αντλούν τη θερμότητα από διάφορες πηγές, όπως είναι για παράδειγμα η κονσόλα μετά από την πολύωρη χρήση και να την μετατρέπουν και πάλι σε ηλεκτρισμό που θα μπορούσε να φορτίσει ένα smartphone ή ένα tablet.

ikea-charging-platform-lamp

H IKEA δοκιμάζει εργαστηριακά τη διάταξη αυτή, στις ερευνητικές εγκαταστάσεις της που ονομάζει Studio 10. Τονίζει ωστόσο ότι θα αργήσει να βρει το δρόμο της προς τα καταστήματα, οπότε δεν γίνεται καν λόγος για χρονοδιαγράμματα ακόμα.

Όταν συμβεί, πάντως, θα είναι αρκούντως καλοδεχούμενη, καθώς εκτιμάται ότι ένας φορητός υπολογιστής καταναλώνει περίπου 40 Watt ενέργειας και μέσω της διάταξης Heat Harvest της IKEA θα μπορεί ένα μεγάλο μέρος αυτής της ενέργειας να γίνει διαθέσιμη για άλλες χρήσεις μέσω της θερμοηλεκτρικής μετατροπής.

ikea-phone-charge-furniture

Εκτιμάται ότι ειδικές θερμοηλεκτρικές επιφάνειες θα μπορούν να προσαρμοστούν σε διάφορα έπιπλα της εταιρείας προκειμένου να μπορεί ο κάθε καταναλωτής να μπορεί να κάνει τους συνδυασμούς που επιθυμεί.

Advertisements

Related Posts

Που σπουδάζουν οι καλοί μηχανικοί Η/Υ
Που σπουδάζουν οι καλοί μηχανικοί Η/Υ;
Στο μολύβι η συνταγή της μάθησης
Στο μολύβι η συνταγή της μάθησης
Πως μπορεί να μας βλάψει το GPS του κινητού
Πως μπορεί να μας βλάψει το GPS του κινητού;
Πόσοι είναι οι επιστήμονες στην ΕΕ
Πόσοι είναι οι επιστήμονες στην ΕΕ;
Αρέσει σε %d bloggers: