Τι λέει ο Σταϊκούρας για μέρισμα και επίδομα θέρμανσης

Τι λέει ο Σταϊκούρας για μέρισμα και επίδομα θέρμανσης;

Τι λέει ο Σταϊκούρας για μέρισμα και επίδομα θέρμανσης; Μέσα στην εβδομάδα βγαίνει η απόφαση για τη χορήγηση του μερίσματος, πιθανό το νέο επίδομα θέρμανσης

Σταϊκούρας: Μέσα στην εβδομάδα οι αποφάσεις για το κοινωνικό μέρισμα

Την λήψη των οριστικών αποφάσεων από τον πρωθυπουργό για το φετινό κοινωνικό μέρισμα εντός αυτής της εβδομάδας, προανήγγειλε ο ΥΠΟΙΚ, Χρήστος Σταϊκούρας λέγοντας ότι θα δοθεί σε συγκεκριμένες ευάλωτες ομάδες και δεν είναι μέτρο μόνιμου χαρακτήρα.

Μέσα στην εβδομάδα βγαίνει η απόφαση για τη χορήγηση του μερίσματος
Καλεσμένος στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» στο OPEN ήταν το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ο οποίος είπε πως «τέλος του έτους θα χορηγηθεί το επίδομα θέρμανσης και ανάλογα με τα περιθώρια θα δούμε μήπως δοθεί ένα extra κονδύλι και για τον Ιανουάριο».

Σχετικά με τα αναδρομικά είπε «ότι θα τα πληρώσουμε λαμβάνοντας υπόψιν τις δημοσιονομικές προτεραιότητες και το δημοσιονομικό περιθώριο. Όσον αφορά το ύψος των αναδρομικών, αυτό θα το δούμε».

Όσον αφορά το κοινωνικό μέρισμα, ο κ.Σταϊκούρας «ότι την εβδομάδα αυτή θα βγει η απόφαση για το μέρισμα. Θα δοθεί σε συγκεκριμένες ευάλωτες ομάδες, σε χρήμα και στο χέρι και δεν θα είναι μόνιμου χαρακτήρα».

«Ότι για την ώρα έχουμε μειώσει τον ΕΝΦΙΑ μέχρι τώρα 22%. Έχουμε υποσχεθεί προεκλογικά 30%. Εκτιμούμε ότι θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ. Τον Μάιο του 2020 θα έχουμε εικόνα για το πόσο θα μειώσουμε περαιτέρω τον ΕΝΦΙΑ» είπε για τον ΕΝΦΙΑ.

Σχετικά με την 13η σύνταξη ο υπουργός Οικονομικών είπε «ότι θα διατηρηθεί το κονδύλι των 800 εκατομμυρίων για τους συνταξιούχους».

«Ότι θα εξαιρούνται από την υποχρέωση των ηλεκτρονικών δαπανών και τα ποσά που καταβάλλονται για διατροφή διαζυγίου, αλλά και τις δωρεές προς το Δημόσιο και τα ιδρύματα». Επίσης ανέφερε «ότι θα περιλαμβάνει και διατάξεις για τα ηλεκτρονικά βιβλία και ηλεκτρονική τιμολόγηση».

Τέλος για την φορολοταρία ο κ.Σταϊκούρας επισήμανε «ότι αυτή δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Θα προχωρήσουμε σε μια νέα φορολοταρία, όπου θα δίνουμε παροχές σε είδος, όπως αυτοκίνητα, κάρτες απεριόριστων διαδρομών σε λεωφορεία»

Επίδομα πετρελαίου: Τι ισχύει για τις πολυκατοικίες;

Αναλυτικά τα κριτήρια για το επίδομα πετρελαίου από τον φοροτεχνικό Νίκο Φραγκιαδάκη.

Αύξηση στους μικρό-οφειλέτες της Εφορίας

Advertisements

Related Posts

Online επίσκεψη σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
Online επίσκεψη σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Τα ύστερα του κόσμου έρχονται
Τα ύστερα του κόσμου έρχονται!!!
Μας κοροϊδεύουν και για τις εισπρακτικές
Μας κοροϊδεύουν και για τις εισπρακτικές
Αρέσει σε %d bloggers: