Τα δόντια της ετοιμάζεται να δείξει η Εφορία σε όσους δεν πήραν το μήνυμα…

Με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής και την ενίσχυση των δημοσίων εσόδων συνεχίζονται οι έλεγχοι στις τουριστικές περιοχές.

Από 1η Σεπτεμβρίου στο στόχαστρο μπαίνουν ελεύθεροι επαγγελματίες, όπως γιατροί, δικηγόροι, λογιστές και μηχανικοί.

Στα θέρετρα, η εφορία σκληραίνει τη στάση της έναντι υπότροπων φοροφυγάδων οι οποίοι πλέον απειλούνται με λουκέτα τουλάχιστον 30 ημερών.

Δείχνει τα δόντια της η εφορία λοιπόν σε όσους δεν πήραν το μήνυμα με την πρώτη και επιμένουν να φοροδιαφεύγουν ή ακόμη και να αρνούνται τον έλεγχο βάζοντας πλέον λουκέτο τουλάχιστον 30 ημερών στο μαγαζί τους.

Ο κατάλογος των επιχειρήσεων που έχει η γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων είναι μακρύς και μάλιστα περιλαμβάνει και βαριά ονόματα, χαρακτηριστική περίπτωση επιχείρησης στην Μύκονο που μεταξύ άλλων διαπιστώθηκε η μη έκδοση απόδειξης 12.000 ευρώ. Στόχος μέχρι το τέλος του χρόνου να έχουν γίνει πάνω από 30.000 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Αγγλικού τύπου έλεγχοι έρχονται το φθινόπωρο.

Γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, λογιστές μπαίνουν στο στόχαστρο των ελέγχων από 1ης Σεπτεμβρίου με το οικονομικό επιτελείο να επιστρατεύει νέα όπλα στο κυνήγι κατά της φοροδιαφυγής.

Την ώρα που ένας στους δύο ελεύθερους επαγγελματίες δηλώνει ετήσιο εισόδημα έως 5.000 ευρώ.

Αξιοποιώντας την εμπειρία που απέκτησαν οι διωκτικές αρχές στα ειδικά σεμινάρια που παρακολούθησαν σε Λονδίνο και Παρίσι.

Στο μικροσκόπιο θα μπαίνουν:
δηλωθέντα εισοδήματα των τελευταίων ετών, επαγγελματικές δαπάνες, δάνεια, περιουσιακά στοιχεία.

Τι αλλάζει ουσιαστικά τώρα;
Oι έλεγχοι θα γίνονται με διαφορετική μέθοδο ανά κατηγορία επαγγέλματος. Άλλα κριτήρια θα υπάρχουν για το πώς θα επιλέγονται οι προς έλεγχο επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται για παράδειγμα στον χώρο της εστίασης και διαφορετικά κριτήρια για τους δικηγόρους, τους γιατρούς.

Παράλληλα, όμως, θα τρέχουν και τυχαίοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι, ο κύριος όγκος των οποίων έχει επικεντρωθεί αυτή την εποχή στον τουριστικό κλάδο.

Related Posts

Κορυφαία η Ελλάδα στις μεταφορές LNG
Κορυφαία η Ελλάδα στις μεταφορές LNG
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Επηρέασε η αύξηση του κατώτατου μισθού
Επηρέασε η αύξηση του κατώτατου μισθού;
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: