Οι μισοί Έλληνες χρωστάνε στο Δημόσιο

Οι μισοί Έλληνες χρωστάνε στο Δημόσιο

Οι μισοί Έλληνες χρωστάνε στο Δημόσιο: Με 8 δισ. νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο έκλεισε το 2019. Πόσα χρωστάμε συνολικά;

Την ίδια στιγμή που δεκάδες χιλιάδες φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις επωφελούνται από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις των πολλών δόσεων και τακτοποιούν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το Δημόσιο, νέα ληξιπρόθεσμα χρέη δημιουργούνται με ρυθμό χιονοστιβάδας.

Οφειλές συνολικού ποσού 8,018 δισ. ευρώ “κοκκίνισαν” στο δωδεκάμηνο Ιανουάριος – Δεκέμβριος 2019 και προστέθηκαν στο “βουνό” των ληξιπρόθεσμων που καλούνται να κυνηγήσουν οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, οι υπερήμεροι οφειλέτες του Δημοσίου ήταν τον Δεκέμβριο 4.068.908!

Αυτό σημαίνει ότι ένας στους δύο ενήλικες Ελληνες είχε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.

Το σύνολο των παλαιών (μέχρι την 31.12.2018) και των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών (από 1.1.2019) προς το Δημόσιο ανήλθε το Δεκέμβριο σε 105,617 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας οριακή μείωση 0,18% συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα (Νοέμβριο).

Στο σφυρί βγάζουν τα πάντα

Στο σφυρί βγάζουν τα πάντα: Σπίτια, οικόπεδα, χωράφια, ΙΧ… τα πάντα βγάζουν στο σφυρί για χρέη σε τράπεζες, Δημόσιο και ΔΕΗ!!!

7 στους 10 δεν έχουν φράγκο στην άκρη

7 στους 10 δεν έχουν φράγκο στην άκρη: Μια ακόμα απογοητευτική έρευνα δείχνει ότι το 67% των Ελλήνων βρίσκεται σε απελπιστική οικονομική κατάσταση…

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisements
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Το γενετικό προφίλ επηρεάζει την σοβαρότητα του Covid-19
Το γενετικό προφίλ επηρεάζει την σοβαρότητα του Covid-19
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πότε θα κορυφωθεί ο Covid-19 στην Ελλάδα
Πότε θα κορυφωθεί ο Covid-19 στην Ελλάδα;
Εφαρμογή για το μένουμε σπίτι
Εφαρμογή για το μένουμε σπίτι
Αρέσει σε %d bloggers: