Οι 120 δόσεις γεμίζουν τα ταμεία

Οι 120 δόσεις γεμίζουν τα ταμεία

Οι 120 δόσεις γεμίζουν τα ταμεία: Φοβήθηκαν ότι οι 120 δόσεις θα δημιουργούσαν τρύπα 800 εκατ ευρώ, αλλά τελικά τα ταμεία γεμίζουν. Άντε, αλήθεια;

Έξω φαίνεται να έπεσαν στις προβλέψεις της οι θεσμοί αναφορικά με το εάν η ρύθμιση των 120 δόσεων θα προσθέσει ή θα αφαιρέσει έσοδα από το ταμείο του Δημοσίου. Βασικά, το σπουδαίο νέο θα έπρεπε να είναι -μετά από τόσα που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια- το αν θα έπεφταν μέσα στις προβλέψεις τους οι επιστήμονες της αριστείας των οικονομικών…

Μάλιστα, αυτή την φορά το μέγεθος της απόκλισης επί των προβλέψεων προκαλεί μεγάλη εντύπωση. Αρχικά οι θεσμοί εκτιμούσαν ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων θα οδηγήσει σε μαύρη τρύπα από 400 έως 800 εκατ. ευρώ φέτος και από 200 έως 600 εκατ. ευρώ του χρόνου.

Σύμφωνα με «Τα Νέα» η μαύρη τρύπα όχι μόνο εξαφανίστηκε αλλά προκύπτουν κατά τις εκτιμήσεις του Υπουργείου Οικονομικών και έξτρα έσοδα για το 2020.

Υπολογίζονται σε περίπου 300 εκατ. ευρώ. Εντός των ημερών αναμένονται και τα επίσημα στοιχεία για τα πεπραγμένα των ρυθμίσεων, ενώ βέβαια μέχρι και σήμερα ερωτηματικό παραμένει το πόσοι από όσους εντάχθηκαν στο σχήμα των 120 δόσεων θα συνεχίζουν να πληρώνουν για τα επόμενα περίπου δέκα χρόνια.

Οι οδηγίες της ΑΑΔΕ προς τις εφορίες για τα λάθη στις 120 δόσεις

Δεύτερη ευκαιρία από την ΑΑΔΕ για όσους έχασαν από λάθος τις 120 δόσεις στην εφορία.

Υπερβολική η φορολόγηση στην κατανάλωση

Advertisements

Related Posts

Κίνδυνος για θερμό επεισόδιο Ελλάδας - Τουρκίας
Κίνδυνος για θερμό επεισόδιο Ελλάδας – Τουρκίας
Πάμε για έμμεσο πόλεμο με Τουρκία;
Πάμε για έμμεσο πόλεμο με Τουρκία;
Θα την ψήφιζε αλλά θα είναι στις ΗΠΑ
Θα την ψήφιζε αλλά θα είναι στις ΗΠΑ
Έπεσαν πρόστιμα και σε λέσχη καπνιστών
Έπεσαν πρόστιμα και σε λέσχη καπνιστών
Αρέσει σε %d bloggers: