Νόμος η διατήρηση του αφορολόγητου

Νόμος η διατήρηση του αφορολόγητου

Νόμος η διατήρηση του αφορολόγητου: Ψηφίστηκε η τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου

Η κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου από το 2020 ήταν το τελευταίο νομοθέτημα της παρούσας βουλή που ολοκλήρωσε τις εργασίες της ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου. Θετική ψήφο έδωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ΚΚΕ και Ποτάμι που παρίσταντο στη συζήτηση ψήφισαν παρών.

«Πέρασε» από το ελληνικό Κοινοβούλιο η τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου κατά 3.000 ευρώ από το 2020, αλλά και τις φορολογικές ελαφρύνσεις για τα νοικοκυριά που συνόδευαν το μέτρο.

Τη ρύθμιση για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου υπερψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ «παρών» ψήφισαν το ΚΚΕ και το Ποτάμι. Η Νέα Δημοκρατία, η ΔΗ.ΣΥ. και η Χρυσή Αυγή, απείχαν.

Την κατάργηση είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας πως η κυβέρνηση θα αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για να μη μειωθεί το αφορολόγητο από την 1/1/2020 και κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να την ψηφίσει, αφού έχει δηλώσει ότι συμφωνεί. Παράλληλα, είχε αναφέρει ότι οι «θεσμοί» και οι εταίροι γνωρίζουν την απόφαση της κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι τα αντίμετρα αφορούσαν στη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, τη μείωση του πρώτου συντελεστή στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων από το 22% στο 20%, και την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα έως 30.000 ευρώ και αλλαγών στην κλίμακα της εισφοράς.

Με την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου καταργούνται και τα αντίμετρα ελάφρυνσης μεσαίων εισοδημάτων
Μητσοτάκης: «Δεν θα εφαρμόσουμε τη μείωση του αφορολόγητου»

Η αρνητική έκθεση της Κομισιόν για την πορεία της οικονομίας και τις παροχές πυροδότησε την έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση του συνδέσμου επιχειρήσεων τουριστικών επαγγελμάτων απέδωσε τις κίτρινες κάρτες, της Κομισιόν στη μεταρρυθμιστική άπνοια της κυβέρνησης τονίζοντας ότι δεν πρόκειται ο ελληνικός λαός να πληρώσει τα σπασμένα της απερχόμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Κυβερνητικά στελέχη απαντούν πως τα μέτρα ελάφρυνσης ήταν κοστολογημένα ενώ είχαν ενημερωθεί και οι θεσμοί.

Πολιτική αντιπαράθεση με φόντο την έκθεση της Κομισιόν

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση και οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ Κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή την έκθεση της Κομισιόν, στην οποία εκφράζει τον προβληματισμό της για την πορεία των δημοσιονομικών και ζητάει απολύσεις συμβασιούχων.

Πότε έπεσαν μέσα στις προβλέψεις τους οι θεσμοί;

Advertisements
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πιο δύσκολη η απογείωση των αεροπλάνων
Πιο δύσκολη η απογείωση των αεροπλάνων
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Οι Έλληνες συνταξιούχοι καλοπερνάνε
Οι Έλληνες συνταξιούχοι καλοπερνάνε
Αρέσει σε %d bloggers: