Με εισοδηματικά κριτήρια στις 120 δόσεις

Με εισοδηματικά κριτήρια στις 120 δόσεις

Με εισοδηματικά κριτήρια στις 120 δόσεις: Με εισοδηματικά κριτήρια στις 120 δόσεις για την εφορία. Θα αφορά φορολογικές οφειλές ως το τέλος του 2018

“Εισόδημα και είδος του χρέους”, πρόκειται να ληφθούν υπόψιν για την ένταξη στις ρυθμίσεις των 120 δόσεων σχετικά με οφειλές στις Δ.Ο.Υ., όπως υπογράμμισε, με δηλώσεις της στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο», η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Ειδικότερα, για το σχέδιο νόμου των 120 δόσεων τόνισε ότι αυτό θα έρθει στη Βουλή το προσεχές χρονικό διάστημα, ενώ θα υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια και θα αφορά οφειλές ως το τέλος του 2018.

Σημειώνοντας πως οι 120 δόσεις θα αφορούν τα χαμηλά εισοδήματα, η κ. Παπανάτσιου ανέφερε ότι δεν θα υπάρξουν οριζόντιες, κοινές ρυθμίσεις για όλους. Θα λαμβάνονται υπόψιν εισοδηματικά κριτήρια, αλλά και το είδος του χρέους, προσθέτοντας πως «δεν μπορεί ένα νομικό πρόσωπο που χρωστάει 2.000 ευρώ να πληρώνει σε 120 δόσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Οικονομικών.

Σχετικά με την αναπροσαρμογή της αυτόματης πάγιας ρύθμισης φορολογικών χρεών στους 36 μήνες, είπε ότι εξετάζεται η διεύρυνση της πάγιας ρύθμισης. Η υφυπουργός εξήγησε ότι η φορολογία εισοδήματος δεν μπορεί να πάει περισσότερο από 12 δόσεις.

Όσον αφορά το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό επεσήμανε: «Δεν κτίζεται τίποτα πάνω στον αιγιαλό», συμπληρώνοντας ότι το σχέδιο νόμου έχει ολοκληρωθεί από την επιτροπή της Βουλής και πηγαίνει σύντομα για ψήφιση στην Ολομέλεια.

Εντός αυτού, μάλιστα, η υφυπουργός Οικονομικών γνωστοποίησε πως προβλέπεται ο περιορισμός του πλάτους της παραλίας από τα 50 στα 30 μέτρα, ενώ απαγορεύεται η δημιουργία στους αιγιαλούς σταθερών κατασκευών και επιτρέπονται κατόπιν αδείας μόνον ελαφρές εγκαταστάσεις για την εξυπηρέτηση των λουομένων.

Κλείνοντας, ανέφερε πως «έχουν εκδοθεί διαβιβαστικά προς την αρμόδια αρχή για την κατεδάφιση εκατοντάδων αυθαίρετων κτισμάτων επί του αιγιαλού σε διάφορες περιοχές. Λαμβάνονται μέτρα και δίνονται προθεσμίες μέχρι και δύο χρόνια για τη μεταφορά εγκαταστάσεων που δεν είναι νόμιμες».

20 σημεία – κλειδιά για τις φορολογικές δηλώσεις

Advertisements

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Απίστευτη καταγγελία για την Cosmote
Απίστευτη καταγγελία για την Cosmote
Εκατομμύρια για επικοινωνιακή πολιτική και όχι για την υγεία
Εκατομμύρια για επικοινωνιακή πολιτική και όχι για την υγεία
Μόλις στο 3.5% του ΑΕΠ τα μέτρα της ΝΔ
Μόλις στο 3.5% του ΑΕΠ τα μέτρα της ΝΔ
Αρέσει σε %d bloggers: