Η ΑΑΔΕ έκανε party στο Nammos στη Μύκονο

Η ΑΑΔΕ έκανε party στο Nammos στη Μύκονο

Η ΑΑΔΕ έκανε party στο Nammos στη Μύκονο: Χάλασε το super party του Nammos η ΑΑΔΕ με «λουκέτο» 48 ωρών για φοροδιαφυγή

Χάλασε το super party του Nammos της Μυκόνου η ΑΑΔΕ, επιβάλλοντας λουκέτο 48 ωρών την Παρασκευή. Οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων διαπίστωσαν ότι δεν είχαν εκδοθεί 250 αποδείξεις συνολικού ύψους 73.000 ευρώ.

Στον εντοπισμό της παράβασης συνέβαλε ειδικά εφοριακός από τη Ρόδο με ειδικές γνώσεις στους υπολογιστές.

Το πάρτι για τα εγκαίνια του «Nammos Village» θα γινόταν, χθες Σάββατο 30/6, με VIP προσκεκλημένους και τις τρεις ιέρειες της μόδας, Τζίτζι Χαντίντ, Έμιλι Ρατακόφσκι και Κέιτ Μος που βρίσκονται στο κοσμοπολίτικο νησί για να εγκαινιάσουν το νέο mall «Vito Of love» στην Ψαρρού.

Το σχετικό πρόγραμμα -που είχε διαφημιστεί- προέβλεπε διάσημους DJs και τραγουδιστές καθώς και φιέστα με βεγγαλικά.

Ωστόσο, η ΑΑΔΕ χάλασε τα πλάνα της ιδιοκτησίας του Nammos, καθώς οι εγκαταστάσεις θα παραμείνουν κλειστές έως τη Δεύτερα.

Πώς απάντησαν οι υπεύθυνοι του Nammos στο «λουκέτο» της ΑΑΔΕ;

Με μηνυτήρια αναφορά (την οποία στην συνέχεια απέσυραν) απάντησαν οι υπεύθυνοι του Nammos της Μυκόνου στα μέλη του κλιμακίου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) που, μετά τον αιφνιδιαστικό έλεγχο στον οποίο προχώρησαν την Παρασκευή, έδωσαν εντολή στις τοπικές αστυνομικές Αρχές να «σφραγίσουν» την επιχείρηση για 48 ώρες.

Το κλιμάκιο της ΑΑΔΕ φέρεται να διαπίστωσε φορολογικές παραβάσεις (μη έκδοση αποδείξεων) ύψους 73.000 ευρώ. Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν, κατά τη διάρκεια του ελέγχου, οι υπεύθυνοι της επιχείρησης πάτησαν το… «κουμπί πανικού» που εκδίδει αυτόματα τις «κρυμμένες» αποδείξεις, κάτι που αρνείται κατηγορηματικά η ίδια η επιχείρηση.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι υπεύθυνοι του Nammos προχώρησαν, άλλωστε, στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά των εφοριακών, μηνύοντάς τους για… παράβαση καθήκοντος!

Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι άνθρωποι του Nammos υποστηρίζουν ότι το κλιμάκιο των εφοριακών προσυπέγραψε το σημείωμα ελέγχου με ψευδείς διαπιστώσεις!

Τι αναφέρει η μηνυτήρια αναφορά;

Όπως αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά, «την 29-6-2018 και ώρα 17.29, όπως προκύπτει από το σημείωμα ελέγχου, ξεκίνησε ο έλεγχος στα τέσσερα ανεξάρτητα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργεί η εταιρία μας. Κάποια στιγμή και ενώ ο έλεγχος βρισκόταν σε εξέλιξη, από τον υπεύθυνο του κλιμακίου μας ανακοινώθηκε ότι θα βεβαιωθεί παράβαση για μη έκδοση 251 αποδείξεων λιανικής πώλησης. Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε ότι στην επιχείρηση υπάρχει κουμπί πανικού και πως μόλις αντιληφθήκαμε τον έλεγχο τον έλεγχο κατά το δίλεπτο 17.29 και 17.31 εκδώσαμε 251 αποδείξεις, ενώ τούτο είναι απολύτως ψευδές και διαπιστώνεται από τους φορολογικούς μηχανισμούς ότι μέσα σε μισή και πλέον ώρα, ήτοι από 17:10:26 μέχρι 17:48:30 εκδόθηκαν μόνο επτά αποδείξεις».

Και συνεχίζει: «Μάλιστα ζητήσαμε επίμονα να κατασχέσουν άμεσα όλους τους φορολογικούς μηχανισμούς, προκειμένου να γίνει πραγματογνωμοσύνη για να διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει κουμπί πανικού και ότι όλες οι αποδείξεις είχαν εκδοθεί κανονικά, όμως αυτοί αρνήθηκαν λέγοντας ότι θα βεβαιώσουν κανονικά την παράβαση. Στη συνέχεια εκπρόσωπος της τοπικής ΔΟΥ ενημέρωσε τους ανθρώπους του Νάμμος ότι θα προχωρήσει στο σφράγισμα της επιχείρησης για 48 ώρες».

Κανονικά το πάρτι με τα super models για τα εγκαίνια του Nammos Village

Στο μεταξύ, το μεγάλο πάρτι για τα εγκαίνια του Nammos Village, στο οποίο θα βρισκόταν η Έμιλι Ρατακόφσκι, η Κέιτ Μος και άλλα super models, πραγματοποιήθηκε κανονικά, σε παραπλήσιο χώρο, από άλλη εταιρία.

Το νησί με τα πιο ακριβά τηγανητά αυγά

Related Posts

Ξεκατίνιασμα μεγαλομιντιαρχών στο twitter
Ξεκατίνιασμα μεγαλομιντιαρχών στο twitter
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Εντυπωσιακή η πρόοδος της Ελλάδας
Εντυπωσιακή η πρόοδος της Ελλάδας
Αρέσει σε %d bloggers: