Εικονικά τιμολόγια 1,2 εκατ. από εταιρεία με ιατρικά αναλώσιμα

Εικονικά τιμολόγια 1,2 εκατ. από εταιρεία με ιατρικά αναλώσιμα διαπίστωσε η Οικονομική Αστυνομία

Έκδοση εικονικών τιμολογίων και σωρεία φορολογικών παραβάσεων διαπίστωσε η Οικονομική Αστυνομία σε εταιρεία εμπορίας αναλώσιμων υλικών.

Για έκδοση εικονικών τιμολογίων, μη απόδοση ΦΠΑ, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και παραβίαση των περιορισμών μεταφοράς κεφαλαίων, κατηγορούνται εκπρόσωποι βορειοελλαδικής εταιρείας εμπορίας ιατρικών αναλωσίμων.

Προηγήθηκε έρευνα στην έδρα της επιχείρησης, όπου αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος έκαναν “φύλλο και φτερό” φορολογικά στοιχεία, έγγραφα και παραστατικά που συνδέονται με την υπό διερεύνηση υπόθεση.

Η δικογραφία, που σχηματίστηκε και διαβιβάστηκε στον αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό, αναφέρεται σε έκδοση εικονικών τιμολογίων, συνολικής αξίας 1.225.049 ευρώ, μη απόδοση φόρου για το έτος 2016, ύψους 221.691 ευρώ, όπως, επίσης και σε παραβίαση των περιορισμών μεταφοράς κεφαλαίων.

Η συγκεκριμένη εταιρεία φέρεται να παρουσίαζε τα εικονικά τιμολόγια ως πραγματικά, πραγματοποιώντας τα αντίστοιχα εμβάσματα προς τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού για την εξόφλησή τους, με σκοπό της απόκρυψη φορολογητέας ύλης.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται τα ονόματα εκπροσώπων της επιχείρησης και διαφόρων συνεργών της, ενώ ήδη ενημερώθηκε η αρμόδια ΔΟΥ και η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related Posts

Ανεβάζει γκάζια η αγορά αυτοκινήτου
Ανεβάζει γκάζια η αγορά αυτοκινήτου
Το 90% των Ελλήνων εμπιστεύεται τα εμβόλια
Το 90% των Ελλήνων εμπιστεύεται τα εμβόλια
Ρεκόρ Ελλάδας στην μείωση εκπομπών CO2
Ρεκόρ Ελλάδας στην μείωση εκπομπών CO2
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: