Οι αριθμοί και οι μύθοι των πλειστηριασμών

e-πλειστηριασμοί και για τα χρέη στο Δημόσιο από την Πρωτομαγιά!!!

Sharing is caring!

Νέα τροπολογία φέρνει διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και για χρέη προς το δημόσιο από την Πρωτομαγιά!!! Δείτε τι θα ισχύει…

Από την Πρωτομαγιά τίθεται σε ισχύ η διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και για χρέη προς το δημόσιο, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Η τροπολογία ορίζει ότι θα γίνονται πλειστηριασμοί και για χρέη σε εφορία και Ταμεία ενώ θα αφορούν και σε κινητά περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών. Τα ακίνητα θα βγαίνουν σε πλειστηριασμό στην εμπορική τους αξία.

Επίσης, αυξάνεται ο χρόνος κοινοποίησης του προγράμματος πλειστηριασμού κινητών πραγμάτων σε σαράντα ημέρες πριν τον πλειστηριασμό, από τρεις ημέρες που ισχύει σήμερα, για λόγους εναρμόνισης με τον νέο χρόνο κοινοποίησης του προγράμματος πλειστηριασμού ακινήτων.

Για τα ακίνητα, αυξάνεται ο χρόνος κοινοποίησης του προγράμματος πλειστηριασμού σε σαράντα ημέρες πριν τον πλειστηριασμό, από είκοσι ημέρες που ισχύει σήμερα, ενώ όπως και στον πλειστηριασμό κινητών, καταργούνται οι διατυπώσεις δημοσιότητας όπως τοιχοκόλληση και δημοσίευση σε εφημερίδα και εισάγεται η διαδικασία ηλεκτρονικής δημοσίευσης.

Παράλληλα καταργούνται διατυπώσεις δημοσιότητας, όπως τοιχοκόλληση και δημοσίευση σε εφημερίδα και εισάγεται η διαδικασία ηλεκτρονικής δημοσίευσης των περιλήψεων προγραμμάτων πλειστηριασμού κινητών στο δικτυακό τόπο του Δελτίου Δικαστικών Δημοσιεύσεων του Τομέα Ασφάλισης Νομικών του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης κατά τα πρότυπα της κοινής αναγκαστικής εκτέλεσης.

Αναφορικά με το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία νομοθετική πρόβλεψη για την προστασία των οφειλετών, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, παίρνοντας το λόγο στη Βουλή, υποστήριξε ότι η ΑΑΔΕ, θα εφαρμόσει τη νέα ρύθμιση με τα ίδια «φίλτρα» που ισχύουν και τώρα, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να φοβούνται οι οφειλέτες.

Δείτε αναλυτικά την τροπολογία στη συνέχεια.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
shares
Αρέσει σε %d bloggers: