Αρχίζει ο έλεγχος των εταιρειών που μετέφεραν την έδρα τους στο εξωτερικό…

Αρχίζει ο έλεγχος των εταιρειών που μετέφεραν την έδρα τους στο εξωτερικό τονίζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων!!!

Στοιχεία σοβαρών ενδείξεων παραβατικότητας από τη μεταφορά επιχειρήσεων σε γειτονικές χώρες όπως η Βουλγαρία, έχει στη διάθεσή της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων όπως αποκάλυψε ο Γιώργος Πιτσιλής, μιλώντας στον Realfm 97,8 σε εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ υποστήριξε ότι «σύντομα θα εκδοθούν ειδικές ελεγκτικές οδηγίες και θα γίνουν προσεγμένα βήματα, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία χωρίς να υπάρχουν προβλήματα με τυχόν νομικά κωλύματα».

Σχετικά, με το εάν θα υπάρξει κάποια νέα ρύθμιση οφειλών για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο δημόσιο ο κ.Πιτσιλής, που αναγνώρισε ότι τα ληξιπρόθεσμα έχουν αυξηθεί την τελευταία επταετία, είπε ότι «αυτό είναι θέμα της πολιτικής ηγεσίας».

Ωστόσο εξέφρασε την πεποίθηση ότι «οι διατάξεις για τον εξωδικαστικό μηχανισμό θα επιτρέψουν σε όσους μπορεί να είναι βιώσιμοι, να πάρουν ανάσα».

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ, τόνισε ότι η οικειοθελής αποκάλυψη εισοδημάτων έχει αποδώσει περισσότερο από όσο περίμενε ο ίδιος.

«Θα επισημάνουμε σε εκείνους που έχουν εκκρεμότητες που δεν έχουν ρυθμίσει να αξιοποιήσουν τις διατάξεις όσο είναι σε ισχύ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

O κ.Πιτσιλής υπογράμμισε ότι πολύ σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία η Εφαρμογή Αυτοματοποιημένου Ελέγχου Προσαύξησης Περιουσίας.

Με τη νέα εφαρμογή τα στοιχεία των πρωτογενών καταθέσεων των πολιτών θα διασταυρώνονται με ταχείες διαδικασίες με τα στοιχεία των φορολογικών τους δηλώσεων για να διερευνάται αν υπάρχει φοροδιαφυγή. «Πρόκειται για μία εφαρμογή που θα επιταχύνει τον έλεγχο εντοπίζοντας εκείνες τις κινήσεις που έχουν φορολογικό ενδιαφέρον» είπε.

Related Posts

Οι βασικές αιτίες των θανατηφόρων τροχαίων
Οι βασικές αιτίες των θανατηφόρων τροχαίων
Φωτισμός LED hi-tech design
Φωτισμός LED hi-tech design
Φωτισμός LED στο σπίτι
Φωτισμός LED στο σπίτι
Τα κίνητρα της Κυβέρνησης για την ηλεκτροκίνηση
Τα κίνητρα της Κυβέρνησης για την ηλεκτροκίνηση
Αρέσει σε %d bloggers: