Φορολογικές δηλώσεις μεταξύ συζύγων

7 φορολογικές εκκρεμότητες που πρέπει να τακτοποιήσετε πριν το τέλος του 2017

7 φορολογικές εκκρεμότητες του 2017 που πρέπει να τακτοποιήσετε αν θέλετε το 2018 να μην σας βρει με πρόστιμα…

Tουλάχιστον επτά φορολογικές υποχρεώσεις πριν φύγει το 2017 θα πρέπει να διευθετηθούν ώστε η νέα χρονιά να μην μας βρει με εκκρεμότητες από τον παλιό το χρόνο.

Έως και την Παρασκευή σε τράπεζες και εφορίες εκατομμύρια φορολογούμενοι θα σπεύσουν τελευταία στιγμή να αναμετρηθούν με τις οφειλές, μεταξύ άλλων, για τα τέλη κυκλοφορίας, τον ΕΝΦΙΑ, το ΦΠΑ και τις ρυθμίσεις.

1. Παραδοσιακά τέλος του έτους σημαίνει για εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Επίσημα το περιθώριο για την πληρωμή τους λήγει στις 31 Δεκεμβρίου, εφόσον βέβαια θα τα πληρώνεται ηλεκτρονικά και έχετε ενημερωθεί για το πότε η τράπεζα χρεώνει τις ηλεκτρονικές πληρωμές της τελευταίας στιγμής. Αντίθετα, η πληρωμή στο γκισέ της τράπεζας έχουν προθεσμία έως το μεσημέρι της Παρασκευής.

2. Έως το μεσημέρι της Παρασκευής 29 Δεκεμβρίου έχουν περιθώριο και όσοι έχουν αποφασίσει αντί να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας να καταθέσουν τις πινακίδες τους στην εφορία.

Η κατάθεση γίνεται μόνο στις κατά τόπους Δ.Ο.Υ και θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να έχουν τα εξής:

  • Άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου.
  • Πινακίδες.
  • Φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος, όπου να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του ΙΧ.
  • Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους.
  • Υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο.
  • Αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση αν δεν είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης.
  • Υπεύθυνη δήλωση, με την οποία βεβαιώνεται ότι το Ι.Χ θα σταθμεύσει σε ιδιωτικό χώρο και όχι στον δρόμο.

3. Ο χρόνος μπορεί να τελειώνει, αλλά μαζί του δεν τελειώνουν οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ. Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου οι ιδιοκτήτες ακινήτων πρέπει να πληρώσουν την προτελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ για το 2017. Η τελευταία δόση θα καταβληθεί τον Ιανουαρίου του 2018.

4. Μαζί με τα παραπάνω οι φορολογούμενοι θα πρέπει να φροντίσουν και για την πληρωμή της δόσης εάν έχουν ρυθμισμένες οφειλές προς το Δημόσιο. Είτε η δόση αφορά την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων ή ρύθμιση περισσότερων δόσεων, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν για να μην έρθουν αντιμέτωποι με προσαυξήσεις ή την απειλή κατασχέσεων. Ακόμα όμως και αν οι οφειλές έχουν πληρωθεί μέσω πιστωτικής κάρτας, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν την τράπεζα για να μην «φουσκώσουν» οι οφειλές με τόκους και προσαυξήσεις.

5. Ειδικές υποχρεώσεις βέβαια και έχουν και οι επιχειρήσεις, καθώς μέχρι το τέλος του χρόνου τα νομικά πρόσωπα πρέπει να πληρώσουν την τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος.

6. Έως το τέλος του μήνα θα πρέπει οι επιχειρήσεις οι οποίες τηρούν διπλογραφικό σύστημα να καταβάλουν το ΦΠΑ Νοεμβρίου.

7. Περιθώριο έως το τέλος του μήνα έχουν και τα νομικά πρόσωπα να υποβάλουν και να πληρώσουν την παρακράτηση του 15% στα μερίσματα που διένειμαν.

Δείτε και το σχετικό: Σπάστε τα τέλη κυκλοφορίας σε… δόσεις!!!

Related Posts

Θάβουν το σκάνδαλο Novartis αλλά δεν τους βγαίνει
Θάβουν το σκάνδαλο Novartis αλλά δεν τους βγαίνει
Η Καθημερινή δίνει στεγνά τον Χατζηνικολάου
Η Καθημερινή δίνει στεγνά τον Χατζηνικολάου
Ο Μαρινάκης δείχνει ποιος είναι το αφεντικό
Ο Μαρινάκης δείχνει ποιος είναι το αφεντικό!!!
Μας είχε βρίσει και εμείς τον κάναμε σύμβουλο
Μας είχε βρίσει και εμείς τον κάναμε σύμβουλο
Αρέσει σε %d bloggers: