Χρειάζεσαι να έχεις πτυχίο για να πετύχεις

Χρειάζεσαι να έχεις πτυχίο για να πετύχεις;

Χρειάζεσαι να έχεις πτυχίο για να πετύχεις; O CEO της Apple εξηγεί γιατί δεν χρειάζεσαι να έχεις πτυχίο για να πετύχεις στη ζωή σου…

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook εξηγεί γιατί δεν χρειάζεται κανείς να έχει πτυχίο Πανεπιστημίου για να είναι επιτύχει στον επαγγελματικό τομέα.

Όπως επισημαίνει ο Cook, υπάρχουν κάποιες επαγγελματικές δεξιότητες (όπως η λεγόμενη “κωδικοποίηση” ) τις οποίες οι απόφοιτοι Πανεπιστημίου δεν τις έχουν μάθει κατά την διάρκεια των σπουδών τους και είναι σημαντικές για την αγορά εργασίας. Επιπλέον ο ίδιος διαπιστώνει ότι, σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ όσων μαθαίνουν οι νέοι στα Πανεπιστήμια και των προσόντων που είναι απαραίτητα στη σύγχρονη αγορά εργασίας. Δηλαδή δεν υπάρχει, σύνδεση αυτών των δύο.

Η στρατηγική της Apple

Η Apple είναι μία από τις πολλές εταιρείες που δεν ζητούν απαραίτητα πτυχίο Πανεπιστημίου για να προσλάβουν έναν υποψήφιο. Την πρακτική αυτή εφαρμόζουν και άλλες εταιρείες όπως η Google, η IBM, η Bank of America και το Hilton.

Μάλιστα ο Cook τονίζει ότι “σχεδόν το μισό προσωπικό της Αpple στις ΗΠΑ απαρτιζόταν πέρυσι από ανθρώπους που δεν είχαν πτυχίο Πανεπιστημίου“.

Η εταιρεία ξεκίνησε το 2016 να εφαρμόζει το “Everyone Can Code”, ένα πρόγραμμα σπουδών που σχεδιάστηκε για να βοηθήσει μαθητές από το Νηπιαγωγείο μέχρι το Πανεπιστήμιο να μάθουν τη γραφή κώδικα.

“Υπάρχουν 4.000 σχολεία στις ΗΠΑ που χρησιμοποιούν αυτό πρόγραμμα” , συμπληρώνει.

Δεν χρειάζεσαι πτυχίο για Apple και Google

Με πληροφορίες από Βusiness Insider
photo:
pixabay.com

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Παγκόσμια κινητοποίηση για την κλιματική αλλαγή
Παγκόσμια κινητοποίηση για την κλιματική αλλαγή
Είναι η ζάχαρη όντως κακή για την υγεία;
Είναι η ζάχαρη όντως κακή για την υγεία;
Ένα απίθανο σκάνδαλο στην βιομηχανία της ζάχαρης
Ένα απίθανο σκάνδαλο στην βιομηχανία της ζάχαρης
Αρέσει σε %d bloggers: