Τρόποι για να διώξετε το άγχος στην δουλειά

Τρόποι για να διώξετε το άγχος στην δουλειά

Τρόποι για να διώξετε το άγχος στην δουλειά: Δείτε 7 τρόπους για να εξαλείψετε το στρες στο χώρο εργασίας

Το στρες είναι η μάστιγα του σύγχρονου ανθρώπου που προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ δουλειάς και οικογένειας. Οι υποχρεώσεις είναι εξουθενωτικές και το άγχος παρόν σε κάθε επίπεδο, κυρίως στον χώρο της εργασίας.

Στοιχεία δείχνουν τον αέναο κύκλο του στρες στην ζωή των εργαζομένων και τον αυξανόμενο αριθμό αναρρωτικών αδειών λόγω αυτού. Τα στοιχεία που μαρτυρούν ότι κινδυνεύετε ή πάσχετε ήδη από «τοξικό» άγχοςείναι πολλά και οι τρόποι αντιμετώπισης τους έρχονται παρακάτω.

7 τρόποι για να διώξετε το άγχος στην δουλειά

Συμφέρει και τον εργοδότη να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα

Καλό προσωπικό είναι δύσκολο να βρεθεί. Οι εργοδότες δεν θέλουν να χάσουν πολύτιμα χέρια και ιδιαίτερα να πληρώνουν άδειες.

Το να μιλάς για το πρόβλημα είναι κλειδί για την επίλυση του

Η παραδοχή του προβλήματος είναι το πρώτο και καθοριστικό βήμα για την επίλυση του. Για να σπάσετε τον κύκλο της σιωπής πρέπει εργαζόμενοι και εργοδότες να μιλούν ανοιχτά για το θέμα και να αναζητήσουν βοήθεια αν η κατάσταση είναι δύσκολη. Ένα φόρουμ με την συμμετοχή όλων των εργαζομένων είναι πολύ καλή λύση.

Αν δεν ζητήσεις δεν θα πάρεις

Οι εργοδότες μπορούν να βοηθήσουν μόνο αν κάποιος ζητήσει την βοήθειά τους. Πολλοί υποφέρουν σιωπηλά και κανείς δεν γνωρίζει το πρόβλημα τους.

Δεν είσαι μόνος

Ένας στους τρεις έχουν βιώσει προβλήματα στον χώρο εργασίας, που επηρεάζουν την ψυχική υγεία. Είναι πολύ πιθανό ο ίδιος ο υπεύθυνος σας να έχει βρεθεί σε παρόμοια θέση με σας στο παρελθόν.

Τα λεφτά δεν αγοράζουν την ελευθερία, αλλά τα χρέη φέρνουν στρες

Τίποτα δεν ξεπερνά την χαρά της μέρας πληρωμών. Τίποτα δεν σας γλιτώνει και από το άγχος αν χρωστάτε όμως. Αν τα χρέη δεν σας αφήνουν να κοιμηθείτε ζητήστε βοήθεια. Ένας έμπιστος συνάδελφος ή και το αφεντικό σας ίσως σας δώσουν την κατάλληλη λύση.

Επιμονή στην αλλαγή

Συζητήστε τις αλλαγές με τον υπεύθυνο σας και σχεδιάστε τακτικές κουβέντες για το θέμα. Κάντε μικρά βήματα και όχι απότομες αλλαγές. Κυρίως επιμείνετε στην βελτίωση σας.

Το κατάλληλο σχέδιο

Σκεφτείτε ποιος είναι ο κατάλληλος για να συζητήσετε το πρόβλημα σας. Πρέπει να είναι πρόσωπο εμπιστοσύνης. Ο χώρος και ο τόπος των συζητήσεων παίζει ρόλο, χρειάζεται ηρεμία και ιδιωτικότητα.

Εννέα tips για εργασία χωρίς άγχος

photo: pixabay.com

Related Posts

Γυναίκα: Νέα Χειμερινά ρούχα 2020
Γυναίκα: Νέα Χειμερινά ρούχα 2020
Έξυπνοι τρόποι για να φορέσεις ένα πουλόβερ
Έξυπνοι τρόποι για να φορέσεις ένα πουλόβερ
Το μυστικό της ευτυχίας σε μόλις 59secs
Το μυστικό της ευτυχίας σε μόλις 59secs
Το καλό εργασιακό περιβάλλον φέρνει την ευτυχία
Το καλό εργασιακό περιβάλλον φέρνει την ευτυχία
Αρέσει σε %d bloggers: