Ο ύπνος στη δουλειά είναι παραγωγικός

Ο ύπνος στη δουλειά είναι παραγωγικός

Ο ύπνος στη δουλειά είναι παραγωγικός: Όποιος κοιμάται στο γραφείο είναι πιο… παραγωγικός και αυτό προκύπτει από επιστημονική έρευνα!!!

Διάλειμμα για ύπνο, εκτός του διαλείμματος για μεσημεριανό φαγητό, για όλους τους εργαζόμενους προτείνουν οι επιστήμονες.

Οι επιστήμονες συστήνουν στα αφεντικά να επιτρέπουν στους υπάλληλους τους να κοιμούνται για ένα μισαωράκι, προκειμένου να είναι πιο…αποδοτικοί.

Αυτό το… παράδοξο εύρημα προέκυψε σε μελέτη της hartered Society of Physiotherapy της Μεγάλης Βρετανίας. Έτσι, οι εργοδότες πρέπει να επιτρέπουν στους υπαλλήλους της επιχείρησής τους να ξεκλέψουν λίγη ώρα από το 8ωρο ώστε να… κοιμούνται, αφού αυτό θα τους κάνει πιο παραγωγικούς.

woman-asleep-at-computer

Οι ερευνητές εξέτασαν τις περιπτώσεις 2.000 εργαζομένων και υπαλλήλων και κατέγραψαν τις συνήθειές τους κατά την ώρα του διαλείμματος από την δουλειά, σύμφωνα με το onmed. Όπως διαπίστωσαν ελάχιστες εταιρείες ενθαρρύνουν το προσωπικό να κάνει τακτά διαλείμματα, ενώ μόλις ένας στους 5 υπαλλήλους βγαίνει από το γραφείο όσο διαρκεί το διάλειμμα τουΆλλο 1/5 των υπαλλήλων συνεχίζει να δουλεύει στο διάλειμμα, ενώ 1 στους 2 τρώει το μεσημεριανό του στο χώρο εργασίας.

Ωστόσο, ο καθηγητής Βίνσεντ Γουόλς του University College του Λονδίνου, ειδικός στην έρευνα για θέματα του εγκεφάλου, υποστηρίζει ότι μετά τη βιομηχανική επανάσταση, οι άνθρωποι έχουν ξεχάσει την σημασία του έστω και ολιγόλεπτου ύπνου στην μέση της ημέρας και αφοσιώνονται τόσο πολύ στη δουλειά, που εντέλει γίνονται λιγότερο παραγωγικοί.

Επισημαίνει επίσης ότι ένας ύπνος διάρκειας τουλάχιστον 30 λεπτών μέσα στο 8ωρο της δουλειάς, θα βοηθούσε τους εργαζόμενους να αποδώσουν πολύ καλύτερα και οι εταιρείες και οι εργοδότες θα έβλεπαν σύντομα ότι μια τέτοια κίνηση θα τους ευνοούσε.

Tired woman student sleeping in the office.

Ο καθηγητής Χιου Πίγκινς, του εργαστηρίου νευροβιολογίας του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, αναφέρει ότι ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για τη μνήμη και τη μάθηση. Υποστηρίζει ότι εκατομμύρια ανθρώπων κοιμούνται συνολικά πολύ λίγο κατά τη διάρκεια της εργάσιμης εβδομάδας και προσπαθούν να καλύψουν τον χαμένο ύπνο τα σαββατοκύριακα.

Πως θα βρείτε αν σας λείπει ύπνος;

Related Posts

Σωστή διατροφή και γυμναστική αλλά
Σωστή διατροφή και γυμναστική αλλά…
Ο κανόνας 90-10 αυξάνει τον μεταβολισμό
Ο κανόνας 90-10 αυξάνει τον μεταβολισμό
Οι οθόνες καθυστερούν την ομιλία ενός παιδιού
Οι οθόνες καθυστερούν την ομιλία ενός παιδιού
8 μεγάλα λάθη που κάνουν οι γονείς
8 μεγάλα λάθη που κάνουν οι γονείς
Αρέσει σε %d bloggers: