Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 ανέργους

Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 12 μήνες εργασία στον ιδιωτικό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τους δήμους για μακροχρόνια ανέργους ηλικίας 55 – 67 ετών!!!

Νέο πρόγραμμα για 12 μήνες εργασία στον ιδιωτικό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τους δήμους, για μακροχρόνια ανέργους εγγεγραμμένους του ΟΑΕΔ ηλικίας 55 – 67 ετών, προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι στο νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων που θα αφορά 10.500 ανέργους του ΟΑΕΔ γίνεται προσπάθεια να αυξηθεί το ποσό που θα δοθεί στους δικαιούχους και να φτάσει τα 600 ευρώ.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπης Τζούφη, η αναπληρώτρια υπουργός επεσήμανε ότι στο επόμενο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων, για την απασχόληση 10.500 ατόμων που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση λόγω και της ηλικίας τους, θα καταβληθεί προσπάθεια, ώστε το ποσό των 500 ευρώ, που είναι η συνεισφορά του κράτους, να φτάσει μέχρι και τα 600 ευρώ και η συνεισφορά του κράτους που σήμερα είναι στα 381 ευρώ να αυξηθεί στα 500 ευρώ.

«Στο επόμενο πρόγραμμα που θα βγει για 10.000 ανθρώπους μέσα στο Φεβρουάριο, θα έχουμε ένα ανώτερο όριο μέχρι και 600 ευρώ, στο βαθμό που αυτό αντιστοιχεί στο 50% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους», σημείωσε η κ. Αντωνοπούλου.

Μάλιστα η συζήτηση για αυτό το πρόγραμμα έρχεται την στιγμή που μόλις σήμερα μετά από την σχετική ανακοίνωση των ποσοστών ανεργίας από την ΕΛΣΤΑΤ (δείτε σχετικά το: Οριακή υποχώρηση της ανεργίας στο 23%!!!) διαπιστώνεται ότι πλέον η ανεργία αρχίζει να αυξάνει και στην συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα 55 – 67 ετών η ανεργία αυξάνεται σταθερά, καθώς απολύονται εργαζόμενοι στην πλειοψηφία τους με υψηλές αποδοχές για να προσληφθούν νέοι με τον κατώτατο μισθό.

Related Posts

Ακριβότερα και άφαντα τα φοιτητικά σπίτια
Ακριβότερα και άφαντα τα φοιτητικά σπίτια
Στο τραπέζι η μείωση του αφορολόγητου
Στο τραπέζι η μείωση του αφορολόγητου
7 συμβουλές για το φοιτητικό σπίτι
7 συμβουλές για το φοιτητικό σπίτι
Χρήσιμα tips για ενοικίαση φοιτητικού σπιτιού
Χρήσιμα tips για ενοικίαση φοιτητικού σπιτιού
Αρέσει σε %d bloggers: