Μη ασφαλή χρήση δεδομένων στην εργασία

Μη ασφαλή χρήση δεδομένων στην εργασία

Μη ασφαλή χρήση δεδομένων στην εργασία: H Microsoft προειδοποιεί για την μη ασφαλή χρήση δεδομένων στην εργασία!!!

Πολλά τα κενά ασφαλείας στους υπολογιστές εργασιακών χώρων, σύμφωνα με στοιχεία της Microsoft!!! Τα στοιχεία που φέρνει στη δημοσιότητα η Microsoft δείχνουν ότι το 80% των εργαζομένων χρησιμοποιεί μη εγκεκριμένες εφαρμογές στον εργασιακό χώρο.

Σύμφωνα με τη Microsoftοι χρήστες δεν ακολουθούν αυστηρές παραμέτρους διασφάλισης των δεδομένων τους με την αλόγιστη χρήση εφαρμογών που δεν εγγυώνται κανενός είδους ασφάλεια. Η πολιτική cloud security της Microsoft πρεσβεύει ότι οι μεμονωμένοι χρήστες δεν φαίνεται να είναι οι κατάλληλοι προκειμένου να μπορέσουν να διαχειριστούν ορθώς τα δεδομένα τους και έτσι εμφανίζονται συχνά-πυκνά ποικίλα προβλήματα.

Ένα στοιχείο στο οποίο πρέπει να δοθεί προσοχή, σύμφωνα με την Microsoft, είναι ο τομέας των web υπηρεσιώνκαι των υπηρεσιών λογισμικού ως service, οι οποίες προϋποθέτουν ότι ο χρήστης θα τηρεί αυστηρά δεδομένα ασφαλείας, ειδικά στον εργασιακό χώρο. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν φαίνεται να ισχύει, με αποτέλεσμα, πολλές επιχειρήσεις να αντιμετωπίζουν προβλήματα ασφάλειας και απώλειας ευαίσθητων δεδομένων.

Η κλοπή passwords εμφανίζεται να είναι ένα από τα σημαντικότερα πλήγματα που μπορεί να καταφέρει κανείς σε μια επιχειρηματική πληροφοριακή υποδομή, με τους IT Managers να αποτελούν κομβικούς παράγοντες τόσο για την ορθή εκπαίδευση του προσωπικούόσο και για την εφαρμογή των κατάλληλων εργαλείων ασφαλείας δεδομένων.

Η Microsoft αναπτύσσει τέτοια εργαλεία, τα οποία μπορούν να λειτουργούν με όρους Τεχνητής Νοημοσύνης, προκειμένου να προβλέπονται τα πιθανά κενά ασφαλείας.

Τι επαγγέλματα θα επέλεγε ο Bill Gates σήμερα;

Πως ξοδεύει την περιουσία του ο Bill Gates;

Related Posts

Τι δείχνει έρευνα για όσους δουλεύουν με Mac
Τι δείχνει έρευνα για όσους δουλεύουν με Mac;
Τα Όσκαρ της Apple για το App Store
Τα Όσκαρ της Apple για το App Store
Φύλλο και φτερό οι συνδρομητές του Netflix
Φύλλο και φτερό οι συνδρομητές του Netflix
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: