Εργασιακός παράδεισος η Φινλανδία

Εργασιακός παράδεισος η Φινλανδία;

Εργασιακός παράδεισος η Φινλανδία; Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας θέλει 6ωρη, 4ήμερη εργασία!!!

«Μια εβδομάδα με τέσσερις εργάσιμες και έξι ώρες εργασίας την ημέρα. Γιατί δεν θα μπορούσε να είναι αυτό το επόμενο βήμα; Είναι οι 8 ώρες η “απόλυτη αλήθεια”; Πιστεύω ότι οι άνθρωποι αξίζουν να περνούν περισσότερο χρόνο με τις οικογένειές τους και τους αγαπημένους τους, κάνοντας τα χόμπι τους και απολαμβάνοντας άλλες πτυχές της ζωής, όπως τον πολιτισμό. Αυτό θα μπορούσε να είναι το επόμενο βήμα στην εργασία μας».

Οι δηλώσεις ανήκουν στην 34χρονη Σάνα Μαρίν που πρόσφατα έγινε η νεότερη εν ενεργεία πρωθυπουργός στον κόσμο, αναλαμβάνοντας τα ηνία της Φινλανδίας. Τις έκανε σχετικά πρόσφατα, όντας υπουργός Μεταφορών, στο συνέδριο για τα 120 χρόνια από την ίδρυση του Σοσιαλιστικού Δημοκρατικού Κόμματος του οποίου πλέον ηγείται.

Η Μαρίν εξέφραζε τότε την επιθυμία να γίνει η πρότασή αυτή πραγματικότητα στο άμεσο μέλλον. Προς το παρόν στη Φινλανδία, η νόρμα είναι η 8ωρη εργασία, πέντε μέρες την εβδομάδα αλλά και η Αριστερή Συμμαχία είχε προτείνει στο παρελθόν να δοκιμαστεί η εξάωρη εργασία στη χώρα.

Η πρόταση της Μαρίν πάντως είχε τότε βρει σθεναρούς επικριτές από την αντιπολίτευση με τον Άρτο Σατόνεν του NPC να επισημαίνει πως, σύμφωνα με το Ινστιτούτο της Φινλανδικής Οικονομίας (Etla), η επέκταση του ωραρίου εργασίας ήταν από τα πιο αποτελεσματικά μέτρα για την προώθηση της ανταγωνιστικότητας.

Αυτό που μένει να φανεί είναι αν η Μαρίν θα προσπαθήσει να υλοποιήσει την ιδέα που τόσο θερμά υποστήριξε πριν αναλάβει την πρωθυπουργία.

Το 8ωρο εργασίας γίνεται 6ωρο με τις ίδιες αποδοχές!

Advertisements

Related Posts

Γυμναστική στο μπαλκόνι
Γυμναστική στο μπαλκόνι
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
5 τροφές που κατατροπώνουν το λίπος
5 τροφές που κατατροπώνουν το λίπος
Το Discovery Channel παρουσιάζει τον χυμό πορτοκαλιού
Το Discovery Channel παρουσιάζει τον χυμό πορτοκαλιού
Αρέσει σε %d bloggers: