Έρχονται αυξήσεις για 114000 ξενοδοχοϋπάλληλους

Έρχονται αυξήσεις για 114000 ξενοδοχοϋπάλληλους

Έρχονται αυξήσεις για 114000 ξενοδοχοϋπάλληλους: Η Ε. Αχτσιόγλου υπέγραψε την επέκταση της κλαδικής Σ.Σ.Ε των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Με δελτίο Τύπου της Δευτέρας, το Γραφείο Τύπου Κυβερνητικού Εκπροσώπου ενημέρωσε σχετικά με την υπογραφή της απόφασης της Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφης Αχτσιόγλου, για την επέκταση της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Αναλυτικά το σχετικό δελτίο τύπου

Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, υπέγραψε την απόφαση για την επέκταση της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας των εργαζομένων στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της χώρας.

Η συγκεκριμένη σύμβαση καλύπτει συνολικά περίπου 114.000 ξενοδοχοϋπάλληλους και αποτελεί τη μεγαλύτερη εν ισχύ κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας.

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα συνεχίσει το επόμενο διάστημα τη διαδικασία ελέγχου σε όλες τις εν ισχύ κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την επέκτασή τους.

Η Κυβέρνηση υλοποιεί τη δέσμευσή της για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζομένων και τη βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος και των όρων εργασίας τους.

Αυξάνονται οι μισθοί σε 14.000 εργαζόμενους

Related Posts

Χωρίς φορολογική η β' δόση επιδόματος παιδιού
Χωρίς φορολογική η β’ δόση επιδόματος παιδιού
Πότε πληρώνεται το επίδομα παιδιού
Πότε πληρώνεται το επίδομα παιδιού;
Σήμερα πληρώνεται η 13η σύνταξη
Σήμερα πληρώνεται η 13η σύνταξη
Στις 20 του μήνα η 13η σύνταξη
Στις 20 του μήνα η 13η σύνταξη
Αρέσει σε %d bloggers: