Επιστρέφουν τα αρνητικά ρεκόρ στην ανεργία

Επιστρέφουν τα αρνητικά ρεκόρ στην ανεργία

Επιστρέφουν τα αρνητικά ρεκόρ στην ανεργία: Κανονικότητα και στην ανεργία!!! Αύξηση της ανεργίας επί 3 συνεχόμενους μήνες, μετά από 4 χρόνια!!!

Αύξηση της ανεργίας, για τρεις διαδοχικούς μήνες καταγράφουν τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, μια εξέλιξη που προβληματίζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και εκθέτει τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, για τις μεγαλοστομίες σχετικά με την αύξηση της απασχόλησης και των καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας.

Συγκεκριμένα από τον Σεπτέμβριο, αντί να μειώνεται η ανεργία και να αυξάνεται η απασχόληση, η τάση αυτή έχει αντιστραφεί και καταγράφεται αύξηση των απολύσεων, οι οποίες είναι περισσότερες από τις νέες προσλήψεις.

Υπενθυμίζεται ότι η αύξηση της απασχόλησης και μάλιστα καλά αμειβομένων θέσεων απασχόλησης ήταν βασική προεκλογική υπόσχεση της κυβέρνησης, αλλά λίγους μήνες μετά, οι προσδοκίες διαψεύδονται. Όπως άλλωστε διαψεύδονται σε όλους τους τομείς για τους οποίους έθρεψαν μεγάλες προσδοκίες στο εκλογικό σώμα (μεταναστευτικό, συμφωνία Πρεσπών, επενδύσεις, ανάπτυξη, φοροελαφρύνσεις, χαμηλότερα πλεονάσματα, κλπ)…

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, που περιλαμβάνονται στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, τον περασμένο Νοέμβριο καταγράφηκε μείωση της απασχόλησης κατά 30.559 θέσεις.

Συγκεκριμένα, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 208.583, ενώ οι απολύσεις σε 239.142!!!

Τον προηγούμενο μήνα, Οκτώβριο, χάθηκαν 125.668 θέσεις απασχόλησης, καθώς οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 248.592, ενώ οι αποχωρήσεις σε 374.260. Η μεγάλη διαφορά οφείλεται στην εποχικότητα λόγω της λήξη του τουριστικής περιόδου.

Ωστόσο παρατηρείται ότι το αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων/απολύσεων φέτος, ήταν μεγαλύτερο σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2018. Ειδικότερα, τον Οκτώβριο του 2018 ήταν αρνητικό κατά 120.087 άτομα, ενώ φέτος αυξήθηκε κατά 5.581 άτομα και οι απώλειες θέσεων απασχόλησης διαμορφώθηκαν σε 125.668.

Τον μήνα Σεπτέμβριο, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 308.121, ενώ οι αποχωρήσεις σε 305.470. Προκύπτει ένα θετικό ισοζύγιο απασχόλησης κατά 2.651 άτομα.

Στο 17% η ανεργία τον Ιούνιο

Advertisements

Related Posts

Ανοίγουν λέσχες καπνού παντού
Ανοίγουν λέσχες καπνού παντού
Για το τζάκι ισχύει ότι και για το κάπνισμα
Για το τζάκι ισχύει ότι και για το κάπνισμα
Εναλλακτική και
Εναλλακτική και “πράσινη” λύση τα ενεργειακά τζάκια
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: