5.500 νέοι επιστήμονες στο Δημόσιο

5.500 νέοι επιστήμονες στο Δημόσιο: Αναβάθμιση του Δημοσίου με προσλήψεις 5.500 νέων επιστημόνων

Στην τελική ευθεία είναι το πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας που αφορά προσλήψεις 5.500 νέων άνεργων επιστημόνων στο Δημόσιο τομέα και τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει η πρόσκληση ενδιαφέροντος.

Πηγές του υπουργείου Εργασίας υπογραμμίζουν τον διττό ρόλο του προγράμματος, καθώς αφενός επενδύει στο να εργαστούν οι νέοι επιστήμονες στο αντικείμενό τους, αποκτώντας εμπειρία, ενώ αφετέρου στοχεύει στην αναβάθμιση κρίσιμων τομέων του δημόσιου τομέα.

Μεταξύ αυτών των τομέων που έχουν επιλεγεί από το υπουργείο Εργασίας είναι η ψηφιοποίηση του αρχείου του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε ότι σε αυτό το πρόγραμμα, οι μισθοί για 12 μήνες θα προσεγγίζουν την αμοιβή ενός νεοπροσλαμβανόμενου πανεπιστημιακής ή τεχνολογικής εκπαίδευσης στο Δημόσιο με τα αντίστοιχα επιδόματα για μεταπτυχιακό και διδακτορικό.

«Μισθοί που αντιστοιχούν και στο έργο που θέλουμε να παράξει αυτός ο κόσμος», τόνισε, προσθέτοντας:

«Μιλάμε για ένα πρόγραμμα που δεν έχει καμία σχέση με αντίστοιχες παλαιότερες προσπάθειες τύπου stage ούτε εργασιακά και ασφαλιστικά, αλλά ούτε στο σχεδιασμό και την υλοποίησή του».

Ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε ακόμη ότι η δημόσια διοίκηση βρίσκεται σε φάση ανασυγκρότησης, με το γεγονός πως «έχουμε πετύχει τον κανόνα της μίας αποχώρησης προς μία πρόσληψη που δίνει τη δυνατότητα να γίνουν πολύ σημαντικές προσλήψεις, με τους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης να βρίσκονται στην κορυφή των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης».

Τέλος, ο κ. Ηλιόπουλος έκανε λόγο και για το πρόγραμμα ολοκληρωμένων παρεμβάσεων κατάρτισης, πιστοποίησης και πρακτικής 20.000 νέων επιστημόνων σε συγκεκριμένα αντικείμενα (είτε από θεωρητικές είτε από θετικές σχολές), με πρώτο αυτό των 5.000 απόφοιτων θετικών σχολών πάνω στον προγραμματισμό, κάτι που έχει διαγνωστεί και από το Μηχανισμό Διάγνωσης των Αναγκών της Αγοράς Εργασίας και «ακουμπάει» στις πραγματικές ανάγκες της.

Έρχονται 23.000 προσλήψεις νέων επιστημόνων

Βροχή εκατομμυρίων ευρώ σε ελληνικές startups

Advertisements
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Οι χάκερ άρχισαν και τα τηλεφωνήματα
Οι χάκερ άρχισαν και τα τηλεφωνήματα
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Τώρα αρχίζει ο πραγματικός κυβερνοπόλεμος
Τώρα αρχίζει ο πραγματικός κυβερνοπόλεμος
Θετικό το κλίμα όχι ο τζίρος
Θετικό το κλίμα όχι ο τζίρος
Αρέσει σε %d bloggers: