15.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών

15.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών

15.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών: Έρχονται 15.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών ως το 2022, δείτε τον αναλυτικό προγραμματισμό. Που θα απασχοληθούν;

Ένα «βήμα στην παραπέρα αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος» της χώρας χαρακτήρισε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων την πρόσληψη 15.000 εκπαιδευτικών μέχρι το 2022, που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα, σε συνάντηση με τα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που ανακοίνωσε το υπουργείο, θα γίνουν διορισμοί 4.500 εκπαιδευτικών στην Ειδική Εκπαίδευση, την επόμενη σχολική χρονιά (2019-20), όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ, 5.250 εκπαιδευτικών, κατά τη σχολική χρονιά (2020-21), καθώς επίσης και 5.250 εκπαιδευτικών, κατά τη σχολική χρονιά 2021-22).

Ο τρόπος με τον οποίο θα γίνουν οι διορισμοί δεν έχει αποφασιστεί ακόμα και για το λόγο αυτό ο υπουργός ζήτησε από τις ομοσπονδίες τις προτάσεις τους.

Όσον αφορά την κατανομή των προσλήψεων στις βαθμίδες και τις ειδικότητες της Εκπαίδευσης, όπως ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου, οι διορισμοί θα γίνουν «με βάση την αναλογικότητα των αναγκών».

«Με τη τωρινή απόφαση, εκπληρώνεται ένα κρίσιμο μέρος του στόχου της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση χρόνιων ελλείψεων στην εκπαίδευση», σχολίασε μετά τη συνάντηση με ΔΟΕ και ΟΛΜΕ ο κ. Γαβρόγλου.

«Η έξοδος από τα μνημόνια σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας πορείας. Πορείας δύσκολης αλλά και ελπιδοφόρας. Η ανακοίνωση των 15.000 μόνιμων διορισμών είναι ένα βήμα στην παραπέρα αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος και ειδικά της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης», είπε.

Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι οι διορισμοί μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού θα ενισχύσουν τις ρυθμίσεις που έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, όπως π.χ. η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, οι νέες δομές στήριξης του εκπαιδευτικού έργου, η επέκταση του Ολοήμερου και στα Ολιγοθέσια Δημοτικά, το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, κ.ά.

Όπως επεσήμανε, τέλος, το υπουργείο, πρόκειται για δέσμευση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, αναμένεται να υλοποιηθεί από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Παιδείας, «αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι οι μόνιμοι διορισμοί, η στήριξη του δημόσιου σχολείου, των εκπαιδευτικών που το υπηρετούν και η κάλυψη των παιδαγωγικών αναγκών των μαθητών, αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνηση».

Ειδικότερα και σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί:
  • 4.500 εκπαιδευτικών στην Ειδική Εκπαίδευση,
    την επόμενη σχολική χρονιά 2019 – 2020, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό,
  • 5.250 εκπαιδευτικών, τη σχολική χρονιά 2020 – 2021,
  • 5.250 εκπαιδευτικών, τη σχολική χρονιά 2021 – 2022
Πού και πώς αναμένεται να απασχοληθούν οι υποψήφιοι
  • Στην υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση.
  • Στις νέες δομές στήριξης του εκπαιδευτικού έργου.
  • Στην επέκταση του Ολοήμερου και στα Ολιγοθέσια Δημοτικά.
  • Στις νέες δομές ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Οι διορισμοί θα γίνουν με βάση την αναλογικότητα των αναγκών τόσο ως προς τις δυο βαθμίδες εκπαίδευσης όσο και ως προς τις ειδικότητες.

4.500 μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών

Προσλήψεις ρεκόρ αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Ο Μητσοτάκης απαξιώνει εκπαίδευση και εκπαιδευτικούς

Advertisements

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
5 τροφές που κατατροπώνουν το λίπος
5 τροφές που κατατροπώνουν το λίπος
Το τονωτικό ποτό που καταπολεμά τις ιώσεις
Το τονωτικό ποτό που καταπολεμά τις ιώσεις
Ο φόβος των επιστημόνων για την εξέλιξη του ιού
Ο φόβος των επιστημόνων για την εξέλιξη του ιού
Αρέσει σε %d bloggers: